Πίνδος–Τρόοδος: Γέφυρες συνεργασίας για την αναγέννηση των ορεινών περιοχών της Μεσογείου
Τίθενται οι βάσεις για την συνδιαμόρφωση ενός νέου προτύπου αναγεννητικής ανάπτυξηςτων βουνών της Μεσογείου.
Το Δίκτυο Δήμων Πίνδος και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός MountMed ενισχύουν τους δεσμούς συνεργασίας ανάμεσα σε δύο ιστορικές περιοχές με μοναδικής αξίας φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: την οροσειρά της Πίνδου στην Ελλάδα και του Τροόδους στην Κύπρο.
Ανταποδίδοντας την επίσκεψη δέκα Δημάρχων της περιοχής Πίνδου – των 500 ορεινών οικισμών – στην Κύπρο και στο Τρόοδος το 2021, ο κ. Γιαννάκης Παπαδούρης, πρώτος Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρωτεργάτης εγκαθίδρυσης του MountMed και Μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, πραγματοποιεί περιοδεία στην Πίνδο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Δικτύου και Δημάρχου Αργιθέας, κ. Ανδρέα Στεργίου.
Ο κ. Παπαδούρης συνοδεύεται στην περιοδεία του από τον Διευθυντή Έρευνας του MountMed, καθ. Δημήτρη Γούσιο, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Σταύρο Καζαμία και τον Διευθυντή του Δικτύου Πίνδος κ. Σεραφείμ Φελέκη. Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει επιτόπιες επισκέψεις, συναντήσεις με Δημάρχους, τοπικούς φορείς και κατοίκους στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Προγράμματος «Πίνδος – Τρόοδος: Γέφυρες Συνεργασίας».
Πιλοτικές εφαρμογές και παρεμβάσεις
Στόχος της επίσκεψης είναι να τεθούν οι βάσεις για την συνδιαμόρφωση ενός νέου προτύπου αναγεννητικής ανάπτυξης, αντάξιου της σημασίας και του μέλλοντος των βουνών της Μεσογείου, μέσα από ολοκληρωμένες πιλοτικές εφαρμογές και παρεμβάσεις.
Η δημιουργία ενός Κόμβου Γνώσης και Καινοτομίας Ορεινής Πολιτικής και Εδαφικής Ανάπτυξης στην Πίνδο αποτελεί πυρήνα αυτής της μακρόπνοης προσπάθειας.
- Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μπράουν για τις δολοφονίες στις εγκαταστάσεις του
- Βολιβία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από έντονες πλημμύρες
- Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Μπράουν
- Συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό για το νερό του Ρίο Γκράντε
- Αναγκαστική προσγείωση για Boeing 777 στην Ουάσινγκτον – Γνωστό το πρόβλημα με το κάλυμμα του κινητήρα
- Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]
