Συνταγή: Ρολό κιμά κοτόπουλου με γραβιέρα και προσούτο
Μια συνταγή πανεύκολη και ταμάμ για όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι για ένα χαλαρό τσίμπημα.
Υπάρχουν εκείνα τα πιάτα που ταιριάζουν σε ένα επίσημο γεύμα, αλλά και εκείνα που είναι ότι πρέπει όταν μαζεύονται φίλοι στο σπίτι, για άραγμα στη βεράντα, παγωμένες μπύρες και τσίμπημα. Σε αυτή, την δεύτερη κατηγορία, έμεινε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με τη συνταγή που ετοίμασε.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA «Buongiorno», παρέα με τη Φαίη Σκορδά και ετοίμασε μια συνταγή πεντανόστιμη, πανεύκολη, που λατρεύουν και μικροί και μεγάλοι: ρολό κιμά κοτόπουλου με γραβιέρα και προσούτο.
Δεν θέλει περισσότερο από 40 λεπτά μαζί με την προετοιμασία, είναι ταμάμ συνοδευτικό μαζί με καλοκαιρινά δροσερά ποτά, ενώ χορταίνει χωρίς να νιώθεις ότι έχεις σκάσει.
Τα υλικά
600 γρ κιμά κοτόπουλου
300 γρ τριμμένη γραβιέρα
150 γρ τριμμένο καρότο
3 πιπεριές φλωρίνης
1 ματσάκι μαϊντανός
2 αυγά
1 κσ πάπρικα καπνιστή
1 κγ ρίγανη
2 κσ φρυγανιά τριμμένη
50 ml ελαιόλαδο
15 φέτες προσούτο
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και μετά προσθέτουμε λίγο λάδι, τα δύο αυγά, το τριμμένο καρότο, την γραβιέρα, τον μαϊντανό, την πιπεριά φλωρίνης, τη ρίγανη, την πάπρικα και λίγη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, τα κάνουμε μικρά ρολάκια και τυλίγουμε γύρω τους ένα μικρό κομμάτι προσούτο, το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου.
Το ρολό θέλει 15 λεπτά στον φούρνο στους 160 βαθμούς, ενώ τα αφήνουμε και για ακόμα πέντε λεπτά μέσα στον φούρνο.
Για συνοδευτικό μπορούμε να επιλέξουμε ότι θέλουμε – στη συγκεκριμένη περίπτωση επιλέξαμε πατάτες φούρνου.
- Μέση Ανατολή: Ποιες χώρες διακόπτουν διυλιστήρια και παραγωγή LNG λόγω του πολέμου
- «Η θητεία μου στη Vogue ήταν γεμάτη φωνές» – Όταν η συγγραφέας του «Ο διάβολος φοράει Prada» ήταν βοηθός της Άννα Γουίντουρ
- Euroleague: «Αναβάλλονται οι αγώνες Μακάμπι – Χάποελ και Παρτιζάν – Ντουμάι BC»
- Χαλάνδρι: Το «ύποπτο» αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο επρόκειτο για φαγητό
- Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να μην επιτρέψει τη χρήση της Σούδας για τον πόλεμο – Να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή
- H Vodafone συνδέεται με δορυφόρους για υπηρεσίες κινητής σε απομακρυσμένες περιοχές
