Βόλος – Λαμία 3-0: «Σφράγισαν» την παραμονή οι Θεσσαλοί (vid)
Ο Βόλος επικράτησε εύκολα με 3-0 της υποβιβασμένης Λαμίας και εξασφάλισε την παραμονή του στη Super League. Τρομερή εμφάνιση ο Χουάνπι, δύο γκολ ο Λάμπρου.
Μετά την τριάρα στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού ο Βόλος «πάτησε» και τη Λαμία με 3-0 στο Πανθεσσαλικό για την 8η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Μαγνησίας εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία δύο στροφές πριν το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος.
Τα πάντα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος όταν οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τρία τους γκολ. Μόλις στο 2′ ο Λάμπρου έκανε το 1-0 από γύρισμα του Χουάνπι ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 13′ για το δεύτερο γκολ. Στο 26′ ο Χουάνπι και πάλι βρήκε τον Λάμπρου, εκείνος πέρασε τον τερματοφύλακα της Λαμίας, αλλά σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Το 2-0 ήρθε τελικά στο 38′ με κεφαλιά του Χέρμανσον από σέντρα του Φεράρι. Πριν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και τρίτο γκολ δύο λεπτά αργότερα. Ο τρομερός Χουάνπι ήταν μέσα και σε αυτό το γκολ καθώς από μαγική μπαλιά του ο Φεράρι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λάμπρου έκανε εύκολα το 3-0.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν και πάλι μονόλογος για τον Βόλο που είχε ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ. Το δοκάρι του Κάτσικα στο 58′ ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ, ωστόσο πήραν μία πολύ εύκολη νίκη τελειώνοντας παράλληλα με την παραμονή.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Χουάντσο Ερναγκόμεθ σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας γιατί σημαίνει πολλά για το τριφύλλι, αλλά και στην κακή περίοδο που προηγήθηκε τον Γενάρη.
Η Μάντσεστερ Σίτι δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε μία υπεπολύτιμη νίκη με 2-1 επί της Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League κι έτσι μείωσε στο -2 από την πρωτοπόρο, Άρσεναλ.
Η Ατλέτικο νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ και εδραιώθηκε στην τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος, με το πρώτο «τρίποντο» για την ομάδα του Σιμεόνε μετά από ένα μήνα.