Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (20:00) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον Ερυθρό Αστέρα στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague. Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Τάιλερ Ντόρσεϊ.
Ο Αμερικανός γκαρντ, που γλίτωσε την θλάση, δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί από το ματς με τον Παναθηναϊκό και προτιμήθηκε να μείνει εκτός. Από την άλλη ο ομογενής γκαρντ είχε υποστεί ένα μικρό διάστρεμμα στο παιχνίδι με το Μαρούσι.
Θυμίζουμε πως εκτός δράσης παραμένουν οι Τόμας Γουόκαπ, Κίναν Έβανς και Μόουζες Ράιτ, ο οποίος μάλιστα μπαίνει σταδιακά και στις προπονήσεις.
Να συνεχίσει το σερί του παρά τις απουσίες θέλει ο Ολυμπιακός
Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας κοντράρονται απόψε στο ΣΕΦ, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει αρκετές και σημαντικές απουσίες, αλλά και έναν ξεκάθαρο στόχο.
Τη διατήρηση της πρώτης θέσης. Στο 22-7 το ρεκόρ των Πειραιωτών, στο 16-13 το ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους» του Βελιγραδίου και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που επίσης αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.
Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος υπέστη τράβηγμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και δεν θα αγωνιστεί απόψε κυρίως για να προφυλαχθεί, όπως και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα κόντρα στο Μαρούσι. Εκτός παραμένουν οι Τόμας Γουόκαπ, Κίναν Έβανς και Μόουζες Ράιτ.
«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Θα θέλουν να κρύψουν την απώλεια των ψηλών τους, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που θα παίξει σκληρά και που δεν έχει κάτι να χάσει. Έχουνε μεγάλη ικανότητα, ταλέντο και εμπειρία στην περιφέρεια», δήλωσε ο κόουτς Μπαρτζώκας στη media day ενόψει του ματς, όπου και αποκάλυψε τις αποψινές απουσίες των Πειραιωτών.
Από την άλλη, ο Ερυθρός Αστέρας του κόουτς Σφαιρόπουλου ταξίδεψε στην Ελλάδα με πολλές απουσίες και τεράστιο κενό στο «5», αφού Μπολομπόι, Μίτροβιτς και Ντάουμ ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ ο Πετρούσεφ είναι δανεικός από τον Ολυμπιακός και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Μίνγκελ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Τζόρντι Αλιάγα (Ισπανία).
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Αποβολή του Κουμπαρσί, ο οποίος γκρέμισε» ως τελευταίος παίκτης τον Σιμεόνε, με τον Άλβαρες να μετουσιώνει το φάουλ σε γκολ για το 1-0 της Ατλέτικοεπί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.
O ΖΑΟΝ «καθάρισε» και την ΑΕΚ με 2-0 (3-2 σετ) και θα βρει μπροστά του στους τελικούς της Volley League γυναικών τον Παναθηναϊκό που νίκησε τον ΑΟ Θήρας στη Σαντορίνη με 3-1 κι έκανε επίσης το 2-0.
Όσα δήλωσαν ο Μάρκο Νίκολιτς και Ορμπελίν Πινέδα για την πρώτη αναμέτρηση της ΑΕΚ με τη Βαγιεκάνο. Όσα πρέπει να κάνει η Ένωση ώστε να μπορέσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού.