Μιλώντας στο επίσημο σάιτ της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο προπονητής της ομάδας, Ντράγκαν Σάκοτα τόνισε πως είναι υποχρέωση τους να ανταπεξέλθουν στα αγωνιστικά προβλήματα και να κάνουν ακόμα ένα βήμα για την 3η θέση της κανονικής περιόδου, της Stoiximan GBL.
Παράλληλα, ο κόουτς της Ένωσης χαρακτήρισε το Λαύριο ως μια ομάδα με έφεση και ταλέντο στο σκοράρισμα και πως η μεταξύ τους αναμέτρηση κάθε άλλο παρά εύκολη δεν θα είναι.
Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκοτα
«Ο δρόμος των συνεχόμενων αγώνων για την ομάδα μας συνεχίζεται. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι η νίκη θα μας οδηγήσει στην τρίτη θέση της κανονικής διάρκειας και είναι υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε. Θα προσπαθήσουμε έτσι ή αλλιώς.
Είμαστε η ΑΕΚ. Όμως, συνεχίζουμε να έχουμε και θέματα υγείας. Ελπίζω να έχουμε αρκετή ενέργεια για ν’ αντέξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Το Λαύριο είναι μία ομάδα η οποία έχει πολύ μεγάλη έφεση και ταλέντο στο σκοράρισμα, οπότε σε καμία περίπτωση η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη για εμάς. Το αντίθετο…».
Υπενθυμίζουμε ότι η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας 12/8 ρεκόρ, ενώ το Λαύριο είναι στην 10η θέση με 7/13 ρεκόρ. Την προηγούμενη αγωνιστική η Ένωση επικράτησε εντός έδρας του Περιστερίου με 96-67, ενώ το Λαύριο ηττήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 82-65.
Αν και έχανε με 2-1 σετ από τον Ολυμπιακό στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Μίλωνας ανέτρεψε την κατάσταση στο tie-break κι επικράτησε με 3-2 σετ για την 7η αγωνιστική της Volley League στους άνδρες.
Σαμπαλένκα και Κύργιος αναβιώνουν στις 28/12 τη «μάχη των φύλων», 52 χρόνια μετά το ιστορικό ματς της Κινγκ με τον Ριγκς. Μια αναμέτρηση που ήταν παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης, ένας πόλεμος απέναντι στον σεξισμό.
Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία της Super League μετά τα τρία παιχνίδια του Σαββάτου (13/12) για την 14η αγωνιστική της Super League. Νίκες για Λεβαδειακό και ΟΦΗ, ισοπαλία στη Νεάπολη.