ΚΚΕ – Ανασχηματισμός: Η ανακύκλωση προσώπων δεν μπορεί να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση
«Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι ούτε τεχνοκρατικό, ούτε ηλικιακό, ούτε επικοινωνιακό, είναι βαθιά πολιτικό», σημειώνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον ανασχηματισμό.
«Η ανακύκλωση προσώπων και τα “κούφια” λόγια περί “επανεκκίνησης” δεν μπορούν να βγάλουν την κυβέρνηση της ΝΔ από τη δύσκολη θέση, στην οποία την έχουν φέρει οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, που ξεσκεπάζουν τόσο το έγκλημα στα Τέμπη, όσο και το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, που θυσιάζει όλες τις κοινωνικές ανάγκες για τα κέρδη των λίγων», τονίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
«Να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση»
«Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι ούτε τεχνοκρατικό, ούτε ηλικιακό, ούτε επικοινωνιακό, είναι βαθιά πολιτικό και δεν “κουκουλώνεται” με “θυσίες” υπουργών και αλλαγές καταμερισμού σε πρόσωπα που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική ή με την είσοδο εκπροσώπων της “νέας γενιάς”, όπως λέγεται, που υπηρετούν, όμως, την ίδια “γερασμένη” αντιλαϊκή πολιτική. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις τοποθετούνται οι “κατάλληλοι” άνθρωποι στην “κατάλληλη” θέση για να “τρέξουν” πιο γρήγορα αυτή ακριβώς την αντιλαϊκή πολιτική» σημειώνει το ΚΚΕ και υπογραμμίζει:
«Λύση για τον λαό δεν είναι η μεταμφίεση και αναπαλαίωση του χρεοκοπημένου αστικού πολιτικού συστήματος, είτε αυτές εκφράζονται στο επίπεδο της κυβέρνησης, είτε στο επίπεδο της “βολικής” αντιπολίτευσης. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή αμφισβήτηση απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική και τους εκφραστές της, στο ίδιο το σημερινό εχθρικό κράτος, να αποκτήσει αυτή ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μέχρι τη συνολική ανατροπή».
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπορίου της ΕΕ στη συμφωνία κατάργησης δασμών στα αμερικανικά προϊόντα εισαγωγής
- Μπενίτεθ: « Η ποιότητα της Μπέτις έκανε τη διαφορά – Η τελική γεύση που μένει είναι ικανοποίηση»
- Οι «27» καλούν σε πάγωμα των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και προστασία αμάχων – Δεν καταδικάζουν ΗΠΑ και Ισραήλ
- Προβλήματα από τον χιονιά στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία – Απεγκλωβίστηκε λεωφορείο με μαθητές κοντά στο Λαμπίρι
- Europa League: Η Μπολόνια προκρίθηκε στα προημιτελικά από τον ιταλικό «εμφύλιο» (4-3 στην παράταση)
