Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με τον δικό του, χαρακτηριστικό τρόπο.

Ο γνωστός σκιτσογράφος σήμερα με ένα τηλέφωνο σαν μηχανή του χρόνου μας μεταφέρει σε άλλη εποχή. Φυσικά, και σήμερα, δεν λείπει μια δόση υπερβολής.

Στο σημερινό σκίτσο ο Αρκάς προβάλλει ένα τηλέφωνο. Το τηλέφωνο αυτό διαφέρει όμως από αυτά που σήμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Πάνω από το τηλέφωνο γράφει: «Όσοι θυμούνται την εποχή που έμενες σπίτι όταν περίμενες τηλέφωνο να σηκώσουν το χέρι τους».

Βέβαια, ως ήταν αναμενόμενο, το σχόλιο του σκιτσογράφου δεν τελειώνει εκεί, καθώς αναφέρει κάτω από το σχεδιασμένο τηλέφωνο ως υποσημείωση ή σχόλιο στα όσα είπε παραπάνω: «*Αν δεν πονούν οι αρθρώσεις τους».

Τι εννοεί με το σημερινό του σκίτσο ο Αρκάς

Ο Αρκάς αναφέρεται σε μια εποχή που, πράγματι, οι άνθρωποι εάν περίμεναν κάποιο τηλεφώνημα τότε θα έπρεπε αναγκαία να παραμείνουν στο σπίτι με σκοπό να καταφέρουν  να μιλήσουν με το άτομο με το οποίο επιθυμούν.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό συνέβαινε ήταν πως, αν και στις νεότερες πλέον γενιές μπορεί να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ήταν αδύνατο να επικοινωνήσει κανείς τηλεφωνικά με κάποιον άλλο εάν δεν βρισκόταν κοντά σε μια τηλεφωνική συσκευή αντίστοιχη με αυτή της εικόνας, καθώς κινητά τηλέφωνα δεν υπήρχαν.

Βέβαια, είναι, θα λέγαμε, λίγο υπερβολικό να λέει κανείς πως όποιος θυμάται να συμβαίνει κάτι τέτοιο δεν μπορεί να σηκώσει το χέρι του, καθώς υπάρχει κι αυτή  ενδιάμεση γενιά που βρίσκεται ακριβώς στη μέση.