Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ο Αρκάς στέλνει και σήμερα την καλημέρα του με ένα ιδιαίτερο σχόλιο.
Ο Αρκάς στο σημερινό σκίτσο της Παρασκευής μας παρουσιάζει το ηλικιωμένο ζευγάρι να λέει συγκεκριμένα η κυρία στο σύζυγο της «Θα σου πάρω έναν ωραίο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταίνεις το πρωί το γάλα σου.» και ο σύζυγος να της απαντά «αλήθεια;» συμπληρώντας εκείνη: «ναι, διάβασα οτι επηρεάζει τη λειτουργία του βηματοδότη».
Ξεκινούν σήμερα οι Χαιρετισμοί
Ξεκινούν σήμερα οι Α’ Χαιρετισμοί της Θεοτόκου, οι οποίοι είναι αφιερωμένοι στην Παναγία και ψέλνονται κάθε Παρασκευή.
Η έναρξη στους ναούς γίνεται συνήθως μεταξύ 17:00 και 19:00, ωστόσο οι πιστοί θα πρέπει να ενημερώνονται από τον ιερέα της εκκλησίας τους για την ακριβή ώρα λειτουργίας στην ενορία τους.
Τι συμβολίζουν οι Χαιρετισμοί και πότε πραγματοποιούνται κάθε χρόνο
Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία είναι από τα πιο σημαντικά υμνογραφικά κείμενα της Βυζαντινής περιόδου. Συνδέονται όχι μόνο με την εκκλησιαστική ζωή των Χριστιανών αλλά και με την πορεία του Γένους. Ο Ελληνισμός αναγνώρισε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου την «Υπερμάχο Στρατηγό», τη «σκέπη» και την προστασία του.
Η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, ψάλλεται τμηματικά κάθε Παρασκευή των πρώτων τεσσάρων εβδομάδων της Σαρακοστής καθώς και ολόκληρη την Παρασκευή της πέμπτης εβδομάδας των Νηστειών.
Πιο συγκεκριμένα, οι χαιρετισμοί της Παναγίας για το 2024 πραγματοποιούνται τις Παρασκευές 7 Μαρτίου, 14 Μαρτίου, 21 Μαρτίου, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου.
- Νέο τηλεσκόπιο γυρίζει την «μεγαλύτερη κοσμική ταινία όλων των εποχών»
- Ιράν: Θα υπάρξει άμεση απάντηση σε κάθε απειλή – Επικαλείται τη δέσμευση των ΗΠΑ να συγκρατήσουν το Ισραήλ
- Σκας από τη ζέστη; Σε νιώθουμε!
- Πετράλωνα: «Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν η διαχείριση του σοκ των κατοίκων» αποκαλύπτει διασώστης του Ερυθρού Σταυρού
- Προδότες και φουστανελοφόροι
- Η Παπαστράτος επενδύει στη νέα γενιά επαγγελματιών με το FutuReady Internship Program
- Η Πλευρίτου συνεχίζει στον Ολυμπιακό για 16η χρονιά
- Σάρον Στόουν: Βασικό ένστικτο μόδας – Από τον Valentino στον Vetements
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/yong-chuan-tan-FPm5MGSqD3w-unsplash-1-315x220.jpg)





















![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts του μήνα [Ιούλιος 2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-peter-miklos-489131-5937980-315x220.jpg)










![Το φαινόμενο candilazo που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό του Καράκας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-01T061443Z_826673436_RC2T4MA6UXNN_RTRMADP_3_VENEZUELA-QUAKE-SKY-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442