Οι δίδυμες ευρωπαϊκές πόλεις της Ελευσίνας
Στην Αυστρία, την Εσθονία και την Μάλτα, ανακάλυψε η Ελευσίνα τις «δίδυμες» πόλεις της.
Ο Δήμος Ελευσίνας ανακοινώνει την επιλογή του για συμμετοχή στο πρόγραμμα μάθησης «δίδυμων πόλεων», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού έργου. Η συμμετοχή αυτή επιτρέπει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με σκοπό την προώθηση της κλιματικής ουδετερότητας.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των ικανοτήτων των εκπροσώπων των πόλεων μέσω της εκμάθησης και της εφαρμογής καινοτόμων λύσεων που χρησιμοποιούν οι «πόλεις-πιλότοι» του έργου. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει συνεργασίες και ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ διαφορετικών ευρωπαϊκών πόλεων.
Ο Δήμος Ελευσίνας θα συνεργαστεί με τις πόλεις Κλάγκενφουρτ (Αυστρία), Βίλνιους (Εσθονία) και Γκόζο (Μάλτα) στο πλαίσιο ενός 17μηνου κύκλου δράσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως σεμινάρια, διαδικτυακά εργαστήρια και επισκέψεις σε άλλες πόλεις για την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Επιπλέον, η Ελευσίνα θα φιλοξενήσει εκπροσώπους των Πόλεων-Πιλότων.
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Τρία σεμινάρια της ενεργοποίησης τοπικών οικοσυστημάτων και της χρηματοδότησης μέσω μηχανισμών της Ε.Ε.
- Δύο διαδικτυακά εργαστήρια σχετικά με τη διαχείριση της διακυβέρνησης και την εμπλοκή τοπικών ενδιαφερόμενων μερών.
- Τρεις επισκέψεις σε πόλεις (δύο στην Πόλη-Πιλότο και μία στην Ελευσίνα).
- Συμμετοχή σε θεματικές συνεδρίες για την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των πόλεων.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Δήμος Ελευσίνας θα παραδώσει ένα σχέδιο δράσης για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στις τοπικές κλιματικές πολιτικές. Παράλληλα, η συμμετοχή στο πρόγραμμα αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και να υποστηρίξει την πράσινη μετάβαση σε τοπικό επίπεδο.
*πηγή φωτογραφίας, δήμος Ελευσίνας-https://www.facebook.com/DemosEleusinasMunicipalityOfElefsina
- Ανδρουλάκης: Πολιτική αλλαγή με τη ΝΔ στην κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει. Έχουν κριθεί, η χώρα χρειάζεται άλλον άνεμο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η μεγάλη απογραφή
- Βενεζουέλα: Η Ματσάδο λέει πως πρόσφερε το Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ κατά τη συνάντησή τους
- Ολική επαναφορά – Ανθεί η αγορά πολυτελών γραφείων στη Νέα Υόρκη
- Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη γυναίκα σε καμπίνα πλοίου – Έδεσε εκτάκτως στο λιμάνι του Λαυρίου
- Σανταντέρ – Μπαρτσελόνα 0-2: Δυσκολεύτηκαν αλλά προκρίθηκαν στους «8» του Copa Del Rey οι «Μπλαουγκράνα»

