Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αξιοποιεί χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς ο Δήμος Ελευσίνας

Αξιοποιεί χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς ο Δήμος Ελευσίνας

Σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της πολιτιστικής ταυτότητας συμμετέχει ο δήμος Ελευσίνας.

Ο Δήμος Ελευσίνας συμμετέχει, μαζί με άλλους 14 εταίρους από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και το Βέλγιο, σε τριετές Ευρωπαϊκό έργο, το οποίο αξιοποιεί χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών και βιώσιμων αρχιτεκτονικών και σχεδιαστικών λύσεων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, παράλληλα με το Μιλάνο και την Μπαλινά της Ιρλανδίας, στην Ελευσίνα θα πραγματοποιηθούν δράσεις στις γειτονιές του Μπλόκου, των Ποντιακών, των Συμιακών, του Συνοικισμού και των εργατικών κατοικιών στο Ίρις, ενώ ως χώροι θα αξιοποιηθούν το Ίρις, το Παλαιό Ελαιουργείο, το Αναψυκτήριο στην παραλία της Ελευσίνας, ο κινηματογράφος Ελευσίς και ο υπαίθριος χώρος της Όασης.

Στόχοι του έργου

Σκοπός του προγράμματος μεταξύ άλλων αποτελεί η προώθηση μιας ευρωπαϊκής προοπτικής για την πολιτιστική κληρονομιά ως κινητήρια δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία. Η ενεργοποίηση της κληρονομιάς μέσω της δημιουργίας και της προώθησης του έργου που θα λειτουργήσει ως κόμβος πολιτισμού, καινοτομίας και εκπαίδευσης, με την πρόκληση αλληλεπιδράσεων χωρίς αποκλεισμούς και κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μέσω της συμμετοχής και της συνεργασίας μεταξύ πολιτών, πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών και τοπικών ενδιαφερομένων.

Επίσης, την προώθηση της συν-δημιουργίας της επανενεργοποίησης της κληρονομιάς για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων και προώθηση της καλύτερης κατανόησης των σχέσεων μεταξύ φύσης και αρχιτεκτονικής μέσω ενός συνόλου αρχετυπικών καινοτόμων λύσεων και επιδείξεων σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024