ΕΦΕΤ: Αποσύρεται από την αγορά φιλέτο σολομού
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση της παρτίδας
Παρτίδα καπνιστού σολομού ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), λόγω παρουσίας του μικροβίου Listeria Monocytogenes.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και το Εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων της Αθήνας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των επισήμων ελέγχων για την παρακολούθηση των μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων 2024, διαπίστωσαν στο προϊόν «Σολομός Φιλέτο καπνιστό» την παρουσία του μικροβίου Listeria Monocytogenes.
Πρόκειται για καπνιστό σολομό φιλέτο με την εμπορική ονομασία «GOURMET FOOD BOSRHOROUS», το οποίο διακινείται στην Ελλάδα σε συσκευασίες των 240 γρ, από την επιχείρηση «Νικόλαος Γ. Evren» (Σαλαμίνος 50, Καλλιθέα Αττικής).
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση της παρτίδας LOT 051-124 του εν λόγω προϊόντος με ημερομηνία ανάλωσης 05.01.2025 και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιχείρηση-ξέπλυμα των επιδοτήσεων
- Κρήτη: Στεγνώνει ο κάμπος της Μεσαράς
- Stranger Things:: Η 5η σεζόν σπάει όλα τα ρεκόρ
- Σχέσεις: Πόσο καλό είναι ο σύντροφός σου να είναι και ο κολλητός σου;
- Χρήματα; Ποιο πορτοφόλι; Η Gen Z ζει μόνο με το κινητό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442