Ιράν – Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Ο θάνατος των διοικητών της δεν θα γονατίσει τη Χεζμπολάχ
Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την πολεμική κλιμάκωση στον Λίβανο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον ότι δεν γνώριζε τα σχέδια του Ισραήλ εκ των προτέρων.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι ο πρόσφατος θάνατος των διοικητών της Χεζμπολάχ στο Λίβανο σε ισραηλινά πλήγματα δεν θα γονατίσει το ισλαμιστικό κίνημα του Λιβάνου, σύμμαχο της Τεχεράνης.
«Ορισμένες από τις ικανές και πολύτιμες δυνάμεις της Χεζμπολάχ έπεσαν μάρτυρες, πράγμα που αναμφίβολα προκάλεσε ζημιά στην Χεζμπολάχ, αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να γονατίσει την οργάνωση», δήλωσε κατά την διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση στρατιωτικών και βετεράνων του πολέμου Ιράν-Ιράκ.
«Η παλαιστινιακή και η λιβανική αντίσταση θα επιτύχουν την τελική νίκη»
«Η οργανωτική ισχύς και οι ανθρώπινοι πόροι της Χεζμπολάχ είναι πολύ δυνατοί και δεν θα πληγούν αποφασιστικά από τον θάνατο ενός ανώτατου διοικητή, ακόμη και αν πρόκειται για σαφή απώλεια», δήλωσε ο αγιατολάχ Χαμενεΐ.
«Η παλαιστινιακή και η λιβανική αντίσταση θα επιτύχουν την τελική νίκη», είπε προσθέτοντας ότι το Ισραήλ σκοτώνει αμάχους διότι είναι ανίκανο να νικήσει τους εχθρούς του.
Βολές κατά ΗΠΑ
Ο αγιατολάχ Χαμενεΐ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την πολεμική κλιμάκωση στον Λίβανο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Ουάσινγκτον ότι δεν γνώριζε τα σχέδια του Ισραήλ εκ των προτέρων.
«Οι ΗΠΑ και γνωρίζουν και αναμειγνύονται», είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν «χρειάζεται μία νίκη του σιωνιστικού καθεστώτος πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου».
Πηγή: ΑΠΕ, AFP, Reuters
- Γαύδος: Διάσωση 361 αλλοδαπών από το Λιμενικό
- «Κινείται για τον Αντράντε ο ΠΑΟΚ…»
- Ελένη Παπαδοπούλου: Στην Ευελπίδων ο γιος της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – Όταν έλεγε ότι «ήταν ατύχημα από τσιγάρο»
- Νέα Αριστερά για τη λογοκρισία στη Φλώρινα: Μας γυρίζουν στον Μεσαίωνα του Καντιώτη
- Μέσα στη «Φωλιά του Λύκου», το κρυφό αρχηγείο στο δάσος από όπου ο Χίτλερ διεύθυνε τον πόλεμο
- Yπόθεση Νεγκρέιρα: «Η Ρεάλ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από την Μπαρτσελόνα»




