Λίβανος: Τουλάχιστον 20 οι νεκροί από τις εκρήξεις βομβητών της Χεζμπολάχ και 450 οι τραυματίες
«Το κύμα εκρήξεων που προκάλεσε ο εχθρός σε γουόκι-τόκι (...) σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 450», σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Βηρυτό.
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 450 και πλέον τραυματίστηκαν στο νέο κύμα εκρήξεων συσκευών επικοινωνίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τη Χεζμπολάχ, χθες Τετάρτη στον Λίβανο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Βηρυτό, την επομένη των πολύνεκρων εκρήξεων βομβητών, χρησιμοποιούμενων επίσης από μέλη του κινήματος που πρόσκειται στο Ιράν (στη φωτογραφία του Reuters/Mohamed Azakir, επάνω, τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Βηρυτού).
Το Ισραήλ προχώρησε στην πρώτη έμμεση παραδοχή ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα
«Το κύμα εκρήξεων που προκάλεσε ο εχθρός σε γουόκι-τόκι (…) σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε πάνω από 450», ενημέρωσε το υπουργείο με ανακοίνωσή του.
Την Τρίτη, από εκρήξεις σε βομβητές που χρησιμοποιούνται από την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 3.000, με τους 200 εξ αυτών να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.
Το Ισραήλ προχώρησε χθες Τετάρτη στην πρώτη έμμεση παραδοχή ότι βρίσκεται πίσω από το χτύπημα με τον υπουργό Αμυνας Γιόαβ Γκάλαντ να λέει ότι πλέον «εισερχόμαστε στη δεύτερη φάση του πολέμου», προσθέτοντας ότι «το κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς τα βόρεια με την εκτροπή πόρων και δυνάμεων. Απαιτείται θάρρος, αποφασιστικότητα και επιμονή».
«Παγιδευμένες» μπαταρίες
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει το θέμα την Παρασκευή ενώ ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν λόγο για πρωτοφανές πλήγμα με θύματα και αμάχους.
Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Haaretz αναφέρουν πως οι εκρήξεις προκλήθηκαν από «παγιδευμένες» μπαταρίες που εισήγαγε η Χεζμπολάχ πριν δύο εβδομάδες.
Την ίδια στιγμή, το Reuters μετέδωσε πως οι ασύρματοι είχαν αγοραστεί από το ισλαμικό κίνημα πριν πέντε μήνες, κοντά στην περίοδο που έγινε και η αγορά των βομβητών οι οποίοι εξερράγησαν προχτές.
- Υπέρ της απαλλαγής όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των Σπαρτιατών τάχθηκε ο εισαγγελέας
- Αιγάλεω: Κατασκευάζεται νέος βρεφονηπιακός σταθμός
- Τετράποδα ρομπότ-σκύλοι στην υπηρεσία των Αρχών ενόψει Μουντιάλ (pics)
- Από την κιθάρα του Κερτ Κομπέιν στο χειρόγραφο σενάριο του Rocky – Η διάσημη συλλογή του Τζιμ Ίρσεϊ βγαίνει στο «σφυρί»
- Ελευσίνα: «Η πεθερά μου πέθανε σε 3 λεπτά» – Τι λέει ο πρώην σύζυγος της 44χρονης
- Κρήτη: Μεγάλο το ενδιαφέρον των Ισραηλινών επενδυτών




