
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης για 15 χρόνια το πάρκο της Ανθοκομικής
Ανανέωση του χρησιδανείου για τον Δήμο για χρονική περίοδο 15 χρόνων.
Την παραχώρηση στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 15 χρόνια του πάρκου στο Πεδίον του Άρεως ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην παραχώρηση της έκτασης της Αγίας Φωτεινή, όπου σήμερα υπάρχουν τα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ).
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Μέσα σε έναν μήνα από την τελευταία συνάντηση που είχαμε θέσει το θέμα της εκ νέου παραχώρησης μεγάλου χώρου πρασίνου, υλοποιήθηκε η παραχώρηση του πάρκου της Ανθοκομικής Έκθεσης και δίδεται στη χρήση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 15 χρόνια. Άρα λοιπόν έχουμε έναν χώρο πρασίνου που επανέρχεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης, έπειτα από μια περίοδο στην οποία υπήρχε μια εκκρεμότητα χρήσης», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο κ. Αγγελούδης ανακοίνωσε επίσης ότι σε τμήμα της έκτασης που θα παραμείνει δημόσιος χώρος πρασίνου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα ανθοκομικής για άτομα με αναπηρία.
Ανανέωση του χρησιδανείου
Από την πλευρά του ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία, ενώ ανακοίνωσε ότι προχωρά και το ζήτημα της παραχώρησης της Αγίας Φωτεινής. «Είχαμε την ευκαιρία σήμερα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του αιτήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τόσο ο κ. Δένδιας, όσο κι εγώ προχωρήσαμε πολύ γρήγορα τις διαδικασίες και είμαστε σήμερα στην ευτυχή συγκυρία να ανακοινώσουμε την ανανέωση του χρησιδανείου αυτής της σημαντικής για τον Δήμο έκτασης για 15 χρόνια, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης.Θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία. Νομίζω ότι είναι ένα απτό παράδειγμα ότι κεντρικό κράτος και αυτοδιοίκηση, όταν συνενώνουν δυνάμεις, μπορούν να έχουν αποτέλεσμα που είναι προς όφελος των πολιτών», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός.
- Ινδονησία: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε σύγκρουση τρένων – Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
- Ιράν: Η σταθερότητα στον Κόλπο προϋποθέτει «αξιόπιστες εγγυήσεις» για την ασφάλειά μας
- Μεξικό: Πυρά, οδοφράγματα και αποκλεισμοί δρόμων μετά τη σύλληψη βαρόνου ναρκωτικών
- Η Ουκρανία κατηγορεί το Ισραήλ για παράνομη διακίνηση «κλεμμένων ουκρανικών σιτηρών»
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας

