ΑΕΚ: Πρώτο ευρωπαϊκό γκολ μετά από 15 χρόνια για Άμραμπατ (vid)
O Nόρντιν Άμραμπατ μπορεί να αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες της ΑΕΚ, ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για να σκοράρει ξανά σε ευρωπαϊκό ματς
Μπορεί ο Μαροκινός άσος της ΑΕΚ να έκλεισε στις 31 Μαρτίου τα 37, αλλά χθες σημείωσε το δεύτερο γκολ της καριέρας του στα Κύπελλα Ευρώπης, 15 χρόνια μετά το πρώτο.
Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός πέτυχε το τρίτο από τα τέσσερα γκολ της ΑΕΚ στη νίκη επί της Ίντερ Κλουμπ ντ’ Εσκάλδες στην Ανδόρα (0-4) για τον β’ προκριματικό του Conference League, με όμορφο πλασέ από τα δεξιά, λίγα λεπτά αφότου είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή.
Το πρώτο του γκολ ήταν 15 χρόνια πριν, στη νίκη της Αϊντχόφεν επί της Κλουζ στη Ρουμανία (0-2) για το Europa League στις 16 Δεκεμβρίου του 2009, όταν διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 68’ έχοντας περάσει και τότε ως αλλαγή στο παιχνίδι.
Συνολικά η χθεσινή ήταν η 39η εμφάνιση του Άμραμπατ σε Κύπελλα Ευρώπης έχοντας παίξει 12 ματς με την Αϊντχόφεν, 15 με την Γαλατάσαραϊ και 12 με την ΑΕΚ.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.