Η Ελλάδα παρουσιάστηκε πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με την πρεμιέρα απέναντι στις ΗΠΑ, «κοίταξε» στα μάτια την υπερδύναμη Ισπανία, αλλά «λύγισε» με 10-8 στην τρίτη αγωνιστική του γκρουπ. Στα επόμενα δύο ματς με Ιταλία και Γαλλία θα κριθεί η πρόκριση για τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου.
Η Εθνική κοίταξε στα μάτια την πανίσχυρη Ισπανία, αλλά «λύγισε» στις λεπτομέρειες.
Με όπλο την άμυνά της η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 2-0 χάρη στα γκολ των Ελευθεριάδου και Ξενάκη. Στο φινάλε του οκταλέπτου όμως η Ισπανία απάντησε για το 2-2.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου η Ισπανία προηγήθηκε για πρώτη φορά (3-2), αλλά η Εθνική απάντησε άμεσα για το 3-3. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι ως το τέλος της περιόδου που τις βρήκε ισόπαλες με 5-5.
Με τη Β. Πλευρίτου να σκοράρει η Ελλάδα ανέκτησε το προβάδισμα (5-6) στην αρχή του τρίτου οκτάλεπτου. Οι Κάμους και Φόρκα απάντησαν με δύο γρήγορα γκολ για την ανατροπή της Ισπανίας (7-6) και η Μ. Πλευρίτου ισοφάρισε σε 7-7, περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Η Ισπανία όμως βρήκε δύο γκολ σε αυτό το διάστημα και μπήκε στην τελική ευθεία με 9-7.
Η Ελλάδα έχασε πολλές ευκαιρίες στην επίθεση, δεν κατάφερε να απειλήσει ξανά και η Ισπανία πήρε τη νίκη με 10-8, συνεχίζοντας με το απόλυτο την πορεία της στον όμιλο.
Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Australian Open και παράλληλα φρόντισε να προσφέρει ήδη έναν από τους καλύτερους πόντους της σεζόν, ενθουσιάζοντας τόσο το κοινό όσο και τον... εαυτό της!
Η Euroleague φαίνεται πως θα μπει σε μια νέα περίοδο, με διαφορετικό format και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμη και από την επόμενη σεζόν – Τι αναφέρουν στο εξωτερικό για τις ομάδες και τη δέσμευση στην Ένωση Παικτών.
Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στις 16:00 σε ένα ματς που οι «πράσινοι» θα ψάξουν αντίδραση μετά τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις, χωρίς τον Κέντρικ Ναν στη σύνθεσή τους.
Εξαιρετική αρχή για τη Μαρία Σάκκαρη στο Australian Open, καθώς η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ της Λεόλια Ζανζάν και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο.