Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα τον δανεισμό του Στέφανου Τζίμα στη Νυρεμβέργη μέχρι το τέλος της σεζόν 2024-25.
Η συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους οριστικοποιήθηκε και μάλιστα μπήκε ρήτρα αγοράς 18+2 εκατομμυρίων ευρώ για το καλοκαίρι του 2025, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτική.
«Στις αρχές του 2023, «ανέβηκε» στην ανδρική ομάδα για προπονήσεις και τέσσερις μέρες αφότου έκλεισε τα 17 του χρόνια, στις 10/01/23, πάτησε το χορτάρι της Τούμπας στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλλου με την Καλαμάτα. Έκτοτε ο Τζίμας αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά» σημειώνοντας πέντε γκολ και μία ασίστ, ενώ κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα σε επαγγελματικό επίπεδο.
Πριν λίγες μέρες ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ μέχρι το 2028 κι αποφασίστηκε να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού στη Νυρεμβέργη, προκειμένου να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να γεμίσει με εμπειρίες. Στέφανε σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Γερμανία».
Από την πλευρά του, ο 18χρονος επιθετικός, που πήρε τη φανέλα με το νούμερο 9 στο γερμανικό σύλλογο, τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις: «Για μένα θα είναι η πρώτη μου εμπειρία στο εξωτερικό και συνειδητά αποφάσισα να μετακομίσω στη Νυρεμβέργη. Είμαι έτοιμος και ανυπομονώ να μάθω πολλά από τον Μίροσλαβ Κλόζε και να κάνω μια επιτυχημένη σεζόν με την ομάδα».
Θυμίζουμε πως στη συμφωνία ανάμεσα στους δύο συλλόγους μπήκε ρήτρα αγοράς 18+2 εκατομμυρίων ευρώ για το καλοκαίρι του 2025, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτική.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Χαμό έχει προκαλέσει η απόφαση του Κονγκό, να απαγορεύσει στους διεθνείς να επιστρέψουν στους συλλόγους που αγωνίζονται, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων με την Εθνική ενόψει Μουντιάλ.
Ο Σάσα Βεζένκοφ μίλησε για το ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης (7/4, 21:15) και αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο των Ερυθρόλευκων, που είναι η κατάκτηση της Euroleague.