ΕΣΗΕΑ: Νέα 24ωρη απεργία στην «Αυγή» και την «avgi.gr» – Eπαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν οι εργαζόμενοι
Προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αυγή» και νέα 24ωρη απεργία ανακοίνωσαν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ.
Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στην απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα «Αυγή», αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να ανασταλεί η έκδοση του ημερήσιου φύλλου της ιστορικής εφημερίδας.
Μετά τις ανακοινώσεις που τους έγιναν το μεσημέρι της Τρίτης (25/06) από τον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, παρουσία της προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Μαρίας Αντωνιάδου, καθώς και εκπροσώπων της ΠΟΕΣΥ, και αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών με κεντρικό αίτημα την αναστολή της απόφασης για κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης.
Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την Τετάρτη (26/06) την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από τις 6 π.μ. της Πέμπτης, 27 Ιουνίου 2024 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2024, στην εφημερίδα «Η Αυγή» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».
Nα ανακληθεί η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων ζητούν ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ
Τα Δ.Σ. ζητούν να ανακληθεί αμέσως η απόφαση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας και να ξεκινήσει διαβούλευση του ΣΥΡΙΖΑ με τα σωματεία των εργαζομένων στην εφημερίδα, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά θέματα που αφορούν στους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς Τύπου στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα.
«Ζητούμε τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων» αναφέρει η Ένωση.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων και η Θεοδώρα Τζάκρη
«Πολιτική» χαρακτηρίζουν την απόφαση να μπει «λουκέτο» οι εργαζόμενοι της εφημερίδας εκδίδοντας ανακοίνωση με τίτλο «Ξαφνικός θάνατος» όπου σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι η μόνη φορά που το φύλλο έπαψε να εκδίδεται ήταν στη χούντα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, χαρακτήρισε υπερβολικές κάποιες αντιδράσεις για το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», τονίζοντας πως «αυτοί οι ιστορικοί παραλληλισμοί με τις αποφάσεις της χούντας και τις αποφάσεις του κ. Κασσελάκη, νομίζω ότι είναι άδικοι».
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/4): Πού θα δείτε το σημαντικό ματς του Παναθηναϊκού και τα υπόλοιπα ματς της Euroleague
- ΠΑΣΟΚ: Λόγια του αέρα η ανάληψη ευθύνης από τον Μακάριο Λαζαρίδη – Οφείλει να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης
- Μυστήριο για σοβαρό τραυματισμό 17χρονης στην Κοζάνη – Νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου και ρήξη τυμπάνου
- Η πτώση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ήδη ξεκινήσει
- Η Χάποελ Τελ Αβίβ πάει για διπλή μεταγραφή με ΛεΝτέι και Χεζόνια…
- Β. Κικίλιας: Εγκρίθηκε το Master Plan του Λιμένα Πατρών – Νέα εποχή για ένα από τα βασικά λιμάνια της χώρας
- Αν οι τοίχοι είχαν στόμα – Μέσα στα δωμάτια των Πάτι Σμιθ και Ρόμπερτ Μέιπλθορπ στο θρυλικό Chelsea Hotel
- Κατάψυξη ωαρίων : μόδα ή εργαλείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442