Κόλαφος για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές, λέει ο Παππάς
Θεωρούμε ότι χρειάζεται ένας μονομέτωπος αγώνας κατά των υποκλοπών, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νίκος Παππάς
Κόλαφο για την κυβέρνηση της ΝΔ, χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, την απόφαση του ΣτΕ η οποία έκανε δεκτή την αίτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης ενημέρωσής του από την ΑΔΑΕ και να του γνωστοποιηθεί ο πλήρης φάκελος με το υλικό που είχε συλλεχθεί σε βάρος του από παράνομη παρακολούθηση.
Όπως είπε ο Νίκος Παππάς, «η απόφαση του ΣτΕ είναι κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θεωρούμε ότι χρειάζεται ένας μονομέτωπος αγώνας κατά των υποκλοπών, της καταπάτησης των αρχών του κράτους δικαίου, ειδικά σε αυτή την χρονική συγκυρία, απέναντι στη ΝΔ και στις πρακτικές της», με αφορμή τη συζήτηση επερώτησης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τη διαφάνεια και την οικονομία
«Δεν αφορά μόνο τη δική σας πολιτική αξιοπρέπεια, αφορά την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος»
Απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστήριξε πως «είμαι απολύτως βέβαιος ότι και εσείς κ. Χατζηδάκη και τα άλλα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων, θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους και θα αξιοποιήσουν την απόφαση του ΣτΕ για να ενημερωθούν για τους λόγους που ήταν υπό παρακολούθηση».
Καταληκτικά ο Νίκος Παππάς επισήμανε πως «η αξιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για ενημέρωση, δεν είναι ανάγκη καθενός από εσάς ξεχωριστά που ήσασταν στη λίστα των παρακολουθήσεων, είναι ανάγκη για την ελληνική δημοκρατία να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Δεν αφορά μόνο τη δική σας πολιτική αξιοπρέπεια, αφορά την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. Για φανταστείτε εικόνα, να επιτρέπει ο νόμος να ενημερωθείτε, γιατί ήσασταν θύματα παρακολουθήσεων, και να κάθεστε απλά να φυλλομετράτε τις μέρες, μέχρι τις ευρωεκλογές».
- Τουρκία: «Ζω γιατί η σφαίρα χτύπησε φίλη μου που ήταν μπροστά» – Νωπός ο εφιάλτης από την επίθεση σε σχολείο
- Μάρω Κοντού: Ποια σταρ του σινεμά έθεσε βέτο στη Φίνος Φιλμ
- NBA Playoffs 2026: Στη μάχη για 35,7 εκατ. δολάρια – Γιατί για κάποιους σταρ είναι «ψιλά»
- Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher
- Μπρους Γουίλις: 41 εκατ. δολάρια πουλήθηκε η θρυλική έπαυλη που έζησε με την Έμα Χέμινγκ
- Τι είπε ο Ιτούδης για την ήττα από τη Μονακό και τα play offs της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Ανήλικη κατήγγειλε τον βιασμό της από 21χρονο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό για το φινάλε της Β’ φάσης του πρωταθλήματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/daniel-olah-enaFJelpNxY-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442