Καρπόζηλος σε Κεχαγιά: Ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος τόνισε πως «η αμήχανη απάντηση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει»
Απάντηση σε ψηλούς τόνους στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βούλα Κεχαγιά με αφορμή το κάλεσμα του Αλέξη Χαρίτση για κατάθεση από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς Κωστής Καρπόζηλος.
Υπενθυμίζεται ότι η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στον «ΣΚΑΪ» τόνισε ότι «ακόμα και αν όλα τα κόμματα της Αριστεράς συμφωνήσουν η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Θα κάναμε τη χάρη στην κυβέρνηση τρεις μήνες πριν από τις Ευρωεκλογές; Είναι καλές οι προτάσεις για δυσπιστία αλλά όταν γίνονται σε ρεαλιστικό χρόνο και έχει αποτέλεσμα».
«Στις κρίσιμες στιγμές όλες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται»
Ο Κωστής Καρπόζηλος τόνισε πως «η αμήχανη απάντηση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, δεν μας εκπλήσσει. Η Νέα Αριστερά κατέθεσε σήμερα ένα συγκεκριμένο και καθαρό αίτημα. Να συμφωνήσουν τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης στην υποβολή πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».
Ακολούθως πρόσθεσε πως «αυτό επιβάλλει η υπεράσπιση του Συντάγματος. Αυτό επιβάλλει η υπεράσπιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας»
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κυρία Κεχαγιά μας λέει το προφανές και τεχνικό για να μην παραδεχτεί το ουσιώδες και πολιτικό. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματικούς λόγους υπονομεύει το μέτωπο υπεράσπισης της δημοκρατίας και της δημόσιας δωρεάν παιδείας».
Καταληκτικά ο Κωστής Καρπόζηλος υπογραμμίζει ότι «στις κρίσιμες στιγμές όλες οι πολιτικές δυνάμεις κρίνονται. Όχι από το τι λένε αλλά από τι πράττουν. Αναμένουμε τη στάση και των υπολοίπων κομμάτων».
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της