Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χαρίτσης καλεί την αντιπολίτευση σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Ο Χαρίτσης καλεί την αντιπολίτευση σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Ο Αλέξης Χαρίτσης καλεί ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού με τη Νέα Αριστερά πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Κάλεσμα στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης «που παραβιάζει το Σύνταγμα» με αφορμή το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» απευθύνει ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, με δήλωση που πραγματοποίησε από το περιστύλιο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, o Αλέξης Χαρίτσης καλεί ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουν από κοινού με τη Νέα Αριστερά πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η Δημοκρατία πρέπει να νικήσει»

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, «σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο. Σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

«Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί»

Ακολούθως ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι «καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί».

Καταληκτικά ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «εδώ δεν χωρούν μισόλογα. Η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί. Η Δημοκρατία πρέπει να νικήσει».

Δείτε τη δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή, σφοδρές αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα

Εισήχθη σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου στην Ολομέλεια της Βουλής και ξεκίνησε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων, με τους φοιτητές να βρίσκονται εδώ και δύο μήνες στους δρόμους και την εκπαιδευτική κοινότητα να διαμαρτύρεται έντονα.

Μετά από διήμερη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, έγινε δεκτό με τις ψήφους μόνο της ΝΔ, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την περασμένη Δευτέρα. Κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, της ΚΟ των Σπαρτιατών και της ΚΟ Νίκης, ενώ την επιφύλαξή τους να τοποθετηθούν στη συζήτηση της ολομέλειας, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν στις 8 Μαρτίου πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια» και, όπως διαμηνύουν, «θα βουλιάξει η Αθήνα».

«Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή:

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024