Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διμέτωπη επίθεση της αντιπολίτευσης: Στο προσκήνιο «υπόθεση Ασημακοπούλου» και υποκλοπές

Διμέτωπη επίθεση της αντιπολίτευσης: Στο προσκήνιο «υπόθεση Ασημακοπούλου» και υποκλοπές

Η αντιπολίτευση εκτοξεύει μύδρους κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση φερόμενης διαρροής προσωπικών δεδομένων σε όφελος της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του σκανδάλου των υποκλοπών

Στο προσκήνιο βρίσκονται δύο σοβαρές υποθέσεις του κράτους Δικαίου με την αντιπολίτευση να πιέζει την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις υποκλοπές, που ήρθαν χθες ξανά στο επίκεντρο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, όπως και για τη υπόθεση φερόμενης διαρροής προσωπικών δεδομένων προς όφελος της βουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής Κιλκίς και αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πέτρος Παππάς τόνισε σχετικά με την «υπόθεση Ασημακοπούλου» ότι δεν γνωρίζει ποια από όλες τις εκδοχές της βουλεύτριας της ΝΔ πρέπει να πιστέψει ο κόσμος.

«Μήπως όλες αυτές οι ενστάσεις που είχαμε για το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήταν έγκυρες;»

«Ή υπάρχει κάποια υπόγεια διαδρομή ανάμεσα σε υπουργείο Εσωτερικών και το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου ή μιλάμε για ένα απόλυτα διάτρητο σύστημα που διαχέονται προσωπικά δεδομένα πολιτών. Μιλάμε για email που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δεν τα είχαν πριν, τα δημιούργησαν για να συμμετέχουν στις εκλογές, άρα προφανώς δεν είχαν συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Παππάς.

Ακολούθως έθεσε ένα ερώτημα για το ίδιο ζήτημα, λέγοντας ότι «μήπως όλες αυτές οι ενστάσεις που είχαμε για το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήταν έγκυρες; Μιλάμε για ένα σκάνδαλο που απειλεί την ίδια την ψηφοφορία».

Όσον αφορά την αλλοδαπή εταιρεία του Στέφανου Κασσελάκη για την οποία ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, ο Πέτρος Παππάς υπογράμμισε ότι «μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι τη στιγμή που ξεσπά ένα τεράστιο σκάνδαλο που αγγίζει την ουσία της δημοκρατίας και την ψήφο και της συγκάλυψης που επιχειρείται στο έγκλημα των Τεμπών να κινείται η Δικαιοσύνη με ταχύτητα και προθυμία για μια μη σκοπούμενη παράλειψη, ενδεχόμενη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι είναι επιχειρηματίας».

Καταληκτικά υπογράμμισε πως «τώρα που έχει ενημέρωση θα τη μεταβιβάσει άμεσα και ας έρθουν οι εισαγγελείς να ελέγξουν. Αφού ενημερώθηκε ότι πρέπει να μεταβιβαστεί, θα μεταβιβαστεί».

«Πολύ σοβαρό το θέμα της Ασημακοπούλου, σκοτεινή υπόθεση οι υποκλοπές»

Από τη δική του πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε στο MEGA ότι «το θέμα της Ασημακοπούλου είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η κ. Ασημακοπούλου απαντάει τη Δευτέρα, η κ. Κεραμέως μίλησε χθες μετά από 4 μέρες. Είναι εμφανές ότι υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων για προσωπικό σκοπό και στόχο».

Για την υπόθεση των υποκλοπών ο Μιχάλης Κατρίνης υποστήριξε ότι «στην εξεταστική επιτροπή η πλειοψηφία της ΝΔ αρνείται να καλέσει τους υπεύθυνους των εταιρειών οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την αμερικανική δικαιοσύνη. Έρχεται μια καταδικαστική απόφαση από τις ΗΠΑ που δείχνει ότι υπάρχει μια σκοτεινή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις τις οποίες η κυβέρνηση κατάφερε να συσκοτίσει και να είναι υπόλογη για αυτό».

Με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να πραγματοποιεί χθες κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τη θέση του κόμματος για τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια», όπου δεν έλειψαν οι εντάσεις, ο Μιχάλης Κατρίτης τόνισε ότι δεν είναι κακό να γίνονται ζωντανές και ανοικτές διαδικασίες.

«Είμαστε δημοκρατικό κόμμα και έχουμε μάθει να συζητάμε αναλυτικά. Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη σε σχέση με το νομοσχέδιο, λεμέ «ναι» στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά αλλά μετά από συνταγματική αναθεώρηση. Καμία σχέση αυτό που λέει το ΠΑΣΟΚ με αυτό το οποίο φέρνει σήμερα η κυβέρνηση προς ψήφιση το οποίο είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία μη κερδοσκοπικά παραρτήματα κερδοσκοπικών funds», ανέφερε.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «υπήρχαν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις αλλά υπάρχει μια ξεκάθαρη θέση, θέλει να ανοίξει αυτή η συζήτηση αλλά με τους σωστούς όρους. Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, την έχουμε καταθέσει και πάνω σε αυτήν θα κινηθούμε».

«Πιστεύω τη θέση της Ασημακοπούλου»

«Πιστεύω τη θέση της κ. Ασημακοπούλου ότι τα έχει συλλέξει με τρόπο νόμιμο», υπογράμμισε στο MEGA ο βουλευτής Α’ Αθηνών της ΝΔ Θάνος Πλεύρης.

«Το μεν ΥΠΕΣ κάνει έρευνα για να δει γενικώς αν οι λίστες που έχει πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας. Πρέπει να αποσυνδέσουμε την επιστολική ψήφο με τις λίστες που υπάρχουν οι εκλογικοί. Η κ. Ασημακοπούλου δηλώνει ότι τα στοιχεία που έχει δεν προέρχονται από λίστες του ΥΠΕΣ», είπε ο Θάνος Πλεύρης.

Στη συνέχεια υποστήριξε πως η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, «έχει δηλώσει ότι τα στοιχεία τα έχει συλλέξει στη διάρκεια που ήταν ευρωβουλευτής. Δε λέει πουθενά ότι ζήτησε στοιχεία, το ΥΠΕΣ δε δίνει στοιχεία, μπορεί να δώσει εκλογικούς καταλόγους, όχι τηλέφωνο επικοινωνίας και email», για να επισημάνει ότι «το υπουργείο Εσωτερικών ξεκάθαρα έχει πει ότι δεν έχει δώσει λίστες», συμπληρώνει.

Για τις υποκλοπές ο βουλευτής της ΝΔ είπε πως «μου έχει έρθει χαρτί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ασκώ τα δικαιώματά μου ως άτομο που είχα πέσει σε έλεγχο παράνομης παρακολούθησης από το Predator. Αν με καλέσουν θα ασκήσω όλα τα δικαιώματά μου».

Πρόσθεσε ότι οι υποθέσεις που βρίσκονται στη Δικαιοσύνη και για αυτό «δεν έχει καμία δυνατότητα η κυβέρνηση να παρεμβαίνει και να υποδεικνύει τον τρόπο που θα γίνει. Η υπόθεση του Predator βρίσκεται στη Δικαιοσύνη».

Για την έρευνα και τις κυρώσεις του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ο Θάνος Πλεύρης υποστήριξε ότι «έξω ελέγχεται ένα τελείως διαφορετικό πράγμα που συνδέεται με το υπουργείο Οικονομικών και έχει σημασία για εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αμερική. Εδώ έχουμε υπόθεση που άπαξ που επελήφθη η Δικαιοσύνη, αυτομάτως κινείται με τις διαδικασίες και όλο αυτό το κομμάτι. Το κάθε κράτος έχει τις δίκες του διαδικασίες».

Σημειώνεται ότι και οι τρεις βουλευτές μίλησαν και για τα «αντίποινα» της Εκκλησίας απέναντι στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την ψήφιση της επέκτασης του γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους βουλευτές Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που τους τέθηκε… μπλόκο στην παρουσία τους στην εκκλησία. Για το ζήτημα μίλησε στο MEGA ο Αλέκος Αυλωνίτης, υπογραμμίζοντας πως «ας με αφορίσουν κιόλας, δεν έχω πρόβλημα».

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024