Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Ασημακοπούλου - Τι ψάχνει η Δικαιοσύνη

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Ασημακοπούλου – Τι ψάχνει η Δικαιοσύνη

Παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Νέα παρέμβαση των Αρχών για τα μαζικά e-mail που στάλθηκαν σε απόδημους από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μετά την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που ανακοίνωσε διεξαγωγή έρευνας παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, και διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν ενδεχομένως έχουν διαπραχθεί και από ποια πρόσωπα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως παραβίαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Η διερεύνηση της υπόθεσης ανατέθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη.

Χιονοστιβάδα εξελίξεων

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα έλαβε διαστάσεις στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όπου δεκάδες Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό σχολίασαν πως συμπεριλήφθηκαν, χωρίς να έχουν δώσει οι ίδιοι τα στοιχεία τους, στην ενημερωτική λίστα με email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Νωρίτερα, πλήρης κάλυψη χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις προσέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην ευρωβουλευτή της Ν.Δ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email στο πλαίσιο της έρευνας της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παραδεχόμενη ότι έχουν γίνει καταγγελίες για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολούθως ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών, για να προσθέσει πως «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος με στόχο να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

Πολιτικές αντιδράσεις

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έφεραν το ζήτημα στη Βουλή, ζητώντας μεταξύ άλλων να διευκρινιστεί ο τρόπος που κατέληξαν τα στοιχεία που καταχώρησαν οι ψηφοφόροι εξωτερικού στην πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών στο πολιτικό γραφείο της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Αντίστοιχα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Αρβανίτης και ο ανεξάρτητος Στέλιος Κούλογλου κατέθεσαν ερωτήσεις στην Κομισιόν για το ίδιο θέμα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024