Πλήρης κάλυψη Κεραμέως σε Ασημακοπούλου με βολές στην… αντιπολίτευση – «Εργαλειοποιείται το συμβάν»
Παρά την πληθώρα επώνυμων καταγγελιών από απόδημους Έλληνες για τη Νίκη Κεραμέως φταίει η... αντιπολίτευση που καταψήφισε την επιστολική ψήφο στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου
Πλήρης κάλυψη χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις προσέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που κατηγορείτο για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελός της κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).
Μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email στο πλαίσιο της έρευνας της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παραδεχόμενη ότι έχουν γίνει καταγγελίες για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο υπουργείο Εσωτερικών.
«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο»
Ακολούθως ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών, για να προσθέσει πως «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος με στόχο να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».
Χωρίς απάντηση για το πώς δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών κατέληξαν στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και επισήμανε το προφανές, ότι έλεγχο για την υπόθεση πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ωστόσο η υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε καμία απάντηση στο γεγονός ότι δεδομένα που είχε στην κατοχή του το υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλευτή.
Παρά την πληθώρα επώνυμων καταγγελιών από απόδημους Έλληνες κατά την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, «η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο. Προσπαθεί να την πλήξει». Ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 διαφορετικές χώρες και σχεδόν 23.000 αιτήσεις».
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
- ΑΔΕΔΥ: Καταδικάζει τη σύλληψη και κράτηση υπαλλήλου – Επιθεωρητή Εργασίας έπειτα από μήνυση της Κωνσταντοπούλου
- Η τρομερή ανάρτηση του Κόντη για τον ΟΦΗ: «Τα παιδιά έδειξαν τι σημαίνει να παίζεις για κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου»
- Γάζα: Το νερό «όπλο» του Ισραήλ για την «τιμωρία» των Παλαιστινίων
- Ρόδος: 45χρονος προσπάθησε να ρίξει αυτοκίνητο με τη εν διαστάσει σύζυγο και το παιδί του σε γκρεμό
- ΠΑΟΚ: Συνάντηση Σαββίδη – Λουτσέσκου για το μέλλον
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442