Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρης κάλυψη Κεραμέως σε Ασημακοπούλου με βολές στην... αντιπολίτευση - «Εργαλειοποιείται το συμβάν»

Πλήρης κάλυψη Κεραμέως σε Ασημακοπούλου με βολές στην… αντιπολίτευση – «Εργαλειοποιείται το συμβάν»

Παρά την πληθώρα επώνυμων καταγγελιών από απόδημους Έλληνες για τη Νίκη Κεραμέως φταίει η... αντιπολίτευση που καταψήφισε την επιστολική ψήφο στην υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Πλήρης κάλυψη χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις προσέφερε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που κατηγορείτο για τη φερόμενη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων προς όφελός της κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας προστασίας των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι η ευρωβουλευτής έχει δώσει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις για το που βρήκε τα email στο πλαίσιο της έρευνας της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παραδεχόμενη ότι έχουν γίνει καταγγελίες για την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο»

Ακολούθως ανέφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει σε κανέναν στοιχεία πολιτών, για να προσθέσει πως «θα γίνει εσωτερικός έλεγχος με στόχο να επιβεβαιώσουμε την επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο».

Χωρίς απάντηση για το πώς δεδομένα του υπουργείου Εσωτερικών κατέληξαν στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και επισήμανε το προφανές, ότι έλεγχο για την υπόθεση πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Ωστόσο η υπουργός Εσωτερικών δεν έδωσε καμία απάντηση στο γεγονός ότι δεδομένα που είχε στην κατοχή του το υπουργείο Εσωτερικών βρέθηκαν στα χέρια της ευρωβουλευτή.

Παρά την πληθώρα επώνυμων καταγγελιών από απόδημους Έλληνες κατά την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, «η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο. Προσπαθεί να την πλήξει». Ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 διαφορετικές χώρες και σχεδόν 23.000 αιτήσεις».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024