Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ασημακοπούλου πάτησε send, η Κεραμέως ψάχνει το undo και τα προβλήματα στο Μαξίμου κάνουν «ντου»

Η Ασημακοπούλου πάτησε send, η Κεραμέως ψάχνει το undo και τα προβλήματα στο Μαξίμου κάνουν «ντου»

Τα γαλάζια μέιλ της βαφτιστήρας του γαλαζοαίματου ψήνουν το ΥΠΕΣ, οι υπογραφές για τα Τέμπη ανάβουν το φλόγιστρο για την κρούστα. Στον ΣΥΡΙΖΑ μαγειρεύει ο Παππάς και ο Τσίπρας του 'στειλε συνταγή για γλαρόσουπα

«Ματιασμένος»

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Σε μένα τουλάχιστον! Ο άνθρωπος είναι … «ματιασμένος»! Τώρα, ποιος τον «μάτιασε» δεν το γνωρίζω. Πάντως οι «υποψήφιοι» είναι πολλοί. Αν ρίξετε μια ματιά στα έδρανα της αντιπολίτευσης θα βρείτε όσο είναι «η άμμος της θαλάσσης». Αλλά μη νομίζετε ότι είναι σώνει και καλά εγχώριο το μάτι. Μπορεί να προέρχεται κι από την Εσπερία! Πόσες φορές έχει πει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε καλύτερη εκλογικά θέση απ΄ όλα τα κόμματα που συναπαρτίζουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα;

Ξένος;

Μπορεί κάποιος γερμανός ή γάλλος. Είναι ζηλόφθονοι τύποι αυτοί…. Μην δουν άνθρωπο να προκόβει, αμέσως να τον … «ματιάσουν»! Το αποτέλεσμα είναι προφανές. Δεν προλαβαίνει να διαχειριστεί – τρόπος του λέγειν φυσικά… – την μία κρίση, ξεσπάει η δεύτερη. Ανάσα δεν έχει πάρει από τον περασμένο Ιούνιο!

Η κυρία Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

Αντιληφθήκατε φυσικά ότι αναφέρομαι στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν του έφταναν τα Τέμπη, η Εκκλησία ή οι αγρότες και οι φοιτητές, του προέκυψε νέο πρόβλημα, που θέτει υπό αμφισβήτηση την μεταρρύθμιση – ο Θεός να την κάνει… – της επιστολικής ψήφου. Και το όνομα αυτής: Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου! Κι όχι τίποτα άλλο αλλά ξαναέμπλεξε μ΄ αυτές τις ανεξάρτητες αρχές. Την προηγούμενη φορά το μπλέξιμο ήταν με την ΑΔΑΕ και τον πρόεδρο της κ. Χρήστο Ράμο. Αυτή τη φορά ανακατεύτηκε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Θεός φυλάξοι….

Never!

Η υπόθεση της δολοφονίας των Τεμπών εξελίσσεται! Κι αυτό για το Μέγαρο Μαξίμου δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα καλό! Χθες, λοιπόν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που είναι μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η κυρία Μιλένα Αποστολάκη και οι κκ Γ. Νικητιάδης και Απ. Πάνας, ζήτησαν τα μέλη της Επιτροπής να έχουν πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό δεν θα μπορούσε … ποτέ να το επιτρέψει το Μέγαρο Μαξίμου, συγγνώμη το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής ήθελα να πω. Και φυσικά απάντησε αρνητικά!

Οι υπογραφές;

Το θέμα όμως είχε και συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – ο βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης – ζήτησε, με ερώτηση του να ληφθούν υπόψη οι 1.300.000 υπογραφές και να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και να καταργηθεί η βουλευτική ασυλία. Προς την κυρία Νίκη Κεραμέως έγινε η ερώτηση – η οποία επίσης «φωτογραφίζεται» ως ο «αποστολέας» των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων ψηφοφόρων – «συνεργός» της κυρίας Ασημακοπούλου. Μία … «εμβληματική» μεταρρύθμιση πήγε να κάνει και «πέσατε να την φάτε»! Υπουργικές φουρτούνες….

Αντανακλαστικά

Πάντως θα έχετε καταλάβει ότι το φέρνουν βαρέως στο Μέγαρο Μαξίμου την οπισθοχώρηση τελικώς του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σχετικά με την ίδρυση των «μη κρατικών» πανεπιστημίων. Και «ΣΥΡΙΖΑ» το ανεβάζουν, «ΣΥΡΙΖΑ» το κατεβάζουν. Ξέρετε για να ενεργοποιηθούν τα παλιά «αντι – συριζέικα» αντανακλαστικά του δεξιού τμήματος του κόμματος και στις επόμενες ευρωεκλογές να ψηφίσει τον «μεγάλο μεταρρυθμιστή». Ενας είναι….

«Δημοκράτες»

Α, να μην ξεχάσω. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος το κόμμα του θα το ονομάσει «Δημοκράτες». Το ανακοίνωσε από την εσχατιά των συνόρων, του Εβρου! Επισήμως θα ανακοινωθεί την άλλη εβδομάδα – κάνετε υπομονή. Το καλό πράγμα αργεί να έρθει. Και όλως συμπτωματικά ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ των «μη κρατικών» πανεπιστημίων. Βέβαια να είναι αντισυνταγματικός ο νόμος, δεν τους περνάει από τη σκέψη ή είναι λεπτομέρεια; Πάντως ο νέος πολιτικός αρχηγός έχει επενδύσει το πολιτικό του μέλλον στα «μεταρρυθμιστικά» αντανακλαστικά του δεξιού τμήματος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – όπως και στα «αριστερά» αντανακλαστικά των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας! Και ελπίζει. Δεν είναι κακό….

Νέα «στρατολογία»!

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης έχει βαλθεί να τον … «τρελάνει» τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Του … «κορφολογεί» τον κήπο! Ξέρετε τον «πράσινο». Χθες ανακοίνωσε νέα μεταγραφή, τον αναπληρωτή καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κ. Σωτήρη Σέρμπο. Θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο. Και φυσικά ήταν ως τον Σεπτέμβριο του 2022 σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Εχω μάλιστα την υποψία πως δεν θα μείνει σε όσα ονόματα έχει ανακοινώσει ως τώρα. Ισως κάτι πιο δυνατό να κρατάει στο … «σακούλι» του. Ο κ. Μητσοτάκης!

Ο κ. Αχιλλέας Μπέος

Και μετά μου λέτε ότι υπάρχει … δικαιοσύνη στην Ελλάδα! Ορίστε, το «κόσμημα» της πόλης του Βόλου, τον κ. Αχιλλέα Μπέο τελικώς τον καταδίκασαν! Είμαστε χώρα εμείς. Κι όχι μόνο αυτό, ενώ γνωρίζουν ότι είναι … «άφραγκος» – αυτό είναι γνωστό από κάτι άλλες δίκες, που καταδικάστηκε γιατί κάποιοι έλεγαν ότι τους έβρισε, αν είναι δυνατόν, και δεν είχε λεφτά να πληρώσει… – του έβαλαν και πρόστιμο. Μάλιστα συνέβη και αυτό! Μπορεί να πάει μπροστά αυτή η χώρα! Ορθώς έπραξε ο άνθρωπος και προσέφυγε στο Εφετείο, μήπως και βρει το δίκιο του….

Συνάντηση

Επιτέλους βρήκε ημερομηνία ο κ. Μητσοτάκης και θα συναντηθεί με τους αγρότες από τη Θεσσαλία. Το ευτυχές γεγονός θα συμβεί στο 11 Μαρτίου, δηλαδή την άλλη Δευτέρα. Τώρα τι θα βγει από αυτή τη συνάντηση, που έρχεται ως «ουρά» των αγροτικών κινητοποιήσεων, δεν γνωρίζω. Αλλά και δεν αισιοδοξώ!

Στα ίσα

Χθες στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι παρουσιάστηκε η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, σύμφωνα με την οποία τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ισοψηφούν στο 12% το καθένα, με βάση την πρόθεση ψήφου και στο 14% στην εκτίμηση ψήφου. Είναι προφανές ότι αυτό είναι καλό για την Κουμουνδούρου, αλλά κακό για την Χαριλάου Τρικούπη. Διότι η πρώτη «τσίμπησε» από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ενώ η δεύτερη έχασε. Αν όμως στο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέσουμε και το ποσοστό της «Νέας Αριστεράς» – προς στιγμήν, για να μην παρεξηγηθώ… – τότε στην εκτίμηση ψήφου τα δύο κόμματα συγκεντρώσουν το 17%! Τόμπολα….

Νέο επεισόδιο

Πάντως εκεί στην Κουμουνδούρου η … ζωηράδα διαχέεται σ΄ όλους τους ορόφους – εκτός από τον τρίτο που είναι τα ΑΣΚΙ! Η τελευταία αντιπαράθεση είναι μεταξύ του πρώην οικονομικού διευθυντή του κόμματος κ. Θύμιου Γεωργόπουλου και του προέδρου του κόμματος – κρύβεται πίσω από τις «πηγές» – κ. Στεφανου Κασσελάκη. Και μάλιστα δεν αποκλείεται να οδηγηθούν και στα δικαστήρια! Αυτό ήταν απειλή του προέδρου. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα κάνει αυτό το λάθος! Ο λόγος της σύγκρουσης είναι το περίφημο δάνειο του προέδρου προς το κόμμα, τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να πλήξουμε….

Καθυστερημένο

Εν τω μεταξύ επειδή πολύς λόγος έγινε στην διάρκεια των περασμένων ημερών για τις αλλαγές και τις «εσωτερικές» αναβαθμίσεις στο «προεδρικό σύστημα». Με καθυστέρηση βέβαια θέλω να αφηγηθώ ένα περιστατικό που συνέβη εντός του πρόσφατου συνεδρίου.

Ο κ. Νίκος Παππάς

Μετά από την επιστολή – «βόμβα» που «έριξε» ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, μαζεύτηκαν αργά το βράδυ σχεδόν όλη η παλιά «προεδρική φρουρά» για να αποφασίσει τι θα πράξει σχετικά με το ενδεχόμενο των εσωκομματικών εκλογών. Στη σύναξη της «δημογεροντίας» συμμετείχαν μεταξύ των άλλων και ο κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο κ. Νίκος Παππάς. Η απόφαση που ελήφθη – με την σύμφωνη γνώμη του ενδιαφερομένου – ήταν να υποστηρίξουν ως υποψήφιο πρόεδρο τον κ. Φάμελλο.

Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος

Μετά την συνεδρίαση όμως ο κ. Παππάς κατευθύνθηκε στον κ. Κασσελάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για το τι αποφασίστηκε στην συνεδρίαση. Εξαλλος ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε – επί τόπου! – ότι καθαιρεί από πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Φάμελλο και ανακοινώνει στον κ. Παππά ότι πρώτον, καταλαμβάνει αυτός την θέση του καθαιρεθέντα και ταυτόχρονα αναβαθμίζεται και σε αντιπρόεδρο του κόμματος. Και επισήμως «νούμερο 2»!

Κέρδισε!

Ο κ. Παππάς τον καθησύχασε και του πρότεινε να «κερδίσει» τον κ. Φάμελλο – δηλαδή να αρνηθεί ο υποψήφιος την υποψηφιότητα του! Τελικώς κατόρθωσε να τον μεταπείσει και να βγει στο προσκήνιο του συνεδρίου η κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε. Καταλάβατε τώρα γιατί ο κ. Παππάς όχι μόνο δεν μπορεί να περάσει από το πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, αλλά και την αναφορά του κ. Τσίπρα στην ομιλία του στο συνέδριο της «Καθημερινής», σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες…

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024