Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο λαός «κατεβάζει καντήλια», οι παπάδες «ψέλνουν» για το γάμο ομοφύλων, μόνο ο Μεγάλος Αδελφός «δίνει την ευχή του»

Ο λαός «κατεβάζει καντήλια», οι παπάδες «ψέλνουν» για το γάμο ομοφύλων, μόνο ο Μεγάλος Αδελφός «δίνει την ευχή του»

Στην κυβέρνηση δεν πατάνε φρένο για τα πανεπιστήμια, δεν πατάνε γκάζι στη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών, δεν πατάνε απόκρυψη στα στοιχεία των πολιτών, δεν θα βρίσκουν πετραχήλι να κλάψουν...

Ο «Μεγάλος Αδερφός» 

Είμαι να σκάσω… με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Στιλ, φινέτσα, βαφτιστήρα του άνακτα και να την πιάνουν στο στόμα τους. Τι την ήθελε τη μαζική αποστολή; Θα μου πεις έχω το βάζο με το μέλι δεν θα βάλω το δάχτυλο μέσα; Πρέπει όμως κάπως να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αυτό το πρόβλημα με τις υπογλυκαιμίες, γιατί το ζήτημα με τα προσωπικά δεδομένα είναι πολύ σοβαρό και δεν φαίνεται να το σέβεται. Και αυτοί οι νέοι, με τον αντίχειρα κολλημένο στην οθόνη, ξετρυπώνουν τα πάντα και εκθέτουν πρόσωπα και καταστάσεις. Να, τώρα με την υπόθεση της Αννας Μισέλ καίγεται και η άλλη καλοβαλμένη άριστη η Νίκη Κεραμέως. Γιατί σου λέει μπορεί να αποδειχθεί αν το μέιλ έφυγε από το ΥΠΕΣ.

Αστάθμητος

Τελικά τα πολιτικά «απόνερα» της αναστάτωσης που προκλήθηκε από την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια, για την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία, είναι πολύ περισσότερα απ΄ όσα είχαν αρχικά προβλέψει οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Πρόκειται για έναν «αστάθμητο κίνδυνο», ο οποίος φαίνεται πως δεν είναι διαχειρίσιμος!

Δυσαρεστημένος

Και τούτο διότι οι αντιδράσεις από την πλευρά της εκκλησίας έχουν πολλά επίπεδα. Δεν αφορά μόνο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, ο οποίος είναι σφόδρα δυσαρεστημένος με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη – και το αντίθετο….

Πολλά επίπεδα!

Αφορά δεκάδες μητροπόλεις και χιλιάδες ναούς. Αφορά όλη την μοναστική κοινότητα – κι όχι μόνο του Αγίου Ορους – η οποία είναι διάσπαρτη σ΄ ολόκληρη τη χώρα. Αφορά σε ένα κύκλο – πολλών χιλιάδων – λαικών, ο οποίος είναι στο στενό περιβάλλον της Εκκλησίας!

Οικογενειακές κρίσεις…

Και φυσικά αφορά σε κόμματα συγκεκριμένα – αυτό που λέμε «δεξιά της δεξιάς»! Χωρίς βέβαια να υπολογίσω τις παραθρησκευτικές οργανώσεις και τον κύκλο χιλιάδων ανθρώπων που επηρεάζουν. Ολοι οι παραπάνω αποτελούν κατά το μάλλον ή ήττον την εκλογική «πελατεία» της συντηρητικής παράταξης. Και γι΄ αυτούς ήταν η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου ήταν casus belli. Μ΄ αυτό ασχολούνται αποκλειστικά εδώ και καιρό και συνεχίζουν!

Εικονομαχία και …

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Διότι την Κυριακή 24 Μαρτίου – που είναι η πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής – ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας. Κι αυτό συμβαίνει σε ανάμνηση της αναστήλωσης των εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842. Τότε που τελείωσε το τέλος της Εικονομαχίας – που απείλησε τη συνοχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας….

… επιτίμια!

Αυτή την ημέρα, λοιπόν, ο ανώτατος άρχοντας – εν προκειμένω η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου – στην πανηγυρική λειτουργία στην Μητρόπολη της Αθήνας απαγγέλει το «Πιστεύω»! Μάλιστα! Σε πολλές περιοχές της χώρας συζητείται η επιβολή επιτιμίων – δηλαδή εκκλησιαστικών ποινών προς τους «ασεβείς» βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του νόμου!

Ονόματα

Σας θυμίζω την δήλωση του Αρχιεπισκόπου την προηγούμενη της ψήφισης για «ονομαστική ψηφοφορία». Ηθελαν να έχουν τα «ονοματάκια» του υπέρ….

«Εμφύλιος»

Επί της ουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη ένας «χαμηλής έντασης εμφύλιος πόλεμος» μεταξύ της Εκκλησίας και της «δεξιάς του Κυρίου». Πρόκειται – σε ένα βαθμό – για «οικογενειακές υποθέσεις», που όμως είναι βέβαιο ότι θα έχουν πολιτικές συνέπειες!

Βras de fer

Στις ευρωεκλογές η Εκκλησία θα «δείξει τα δόντια της». Δηλαδή επί της ουσίας θα αμφισβητήσει την παντοδυναμία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτό το ιδιότυπο bras de fer μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ιερώνυμου είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει καλά αποτελέσματα. Ακόμη όμως κι αν τα βρουν οι δύο ηγέτες, δεν σημαίνει ότι ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να ελέγξει το σύνολο της Εκκλησίας σε ένα τέτοιο θέμα. Νομίζω πως ο βαθμός επιρροής του είναι – εξαιρετικά – περιορισμένος! Απλώς πλέον έχει ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου»…

Η «εξίσωση» των Τεμπών

Κι ενώ το «μέτωπο» με την Εκκλησία είναι ανοιχτό – και μη προβλέψιμο! – η υπόθεση των Τεμπών είναι μία ακόμη δύσκολη «εξίσωση» για το Μέγαρο Μαξίμου. Διότι είχαν κάνει κακούς υπολογισμούς σε ένα κλίμα αλαζονείας και πλέον το θέμα έχει αποκτήσει μία δική του δυναμική, η οποία πολύ δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί – αν μπορεί να ελεγχθεί!

Πέτα τον … πρώην από το τραίνο!

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι τον πρώην υπουργό Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή θα τον πετάξει από το … τραίνο! Ομως παραβλέπουν έναν παράγοντας, ο οποίος στην παρούσα συγκυρία δεν είναι αμελητέος….

Σέρρες

Οπως είναι γνωστό στη Βόρεια Ελλάδα η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Φάνηκαν στις τελευταίες εκλογές, αλλά και στις περιφερειακές εκλογές. Σε έναν από τους νομούς, μεταξύ των οποίων κατέγραψε εξαιρετικό σκορ είναι των Σερρών – όπου ο κ. Καραμανλής εκλέχτηκε πρώτος βουλευτής με μεγάλο αριθμό ψήφων!

Μέχρι τέλους;

Του είναι, λοιπόν, δύσκολο του κ. Μητσοτάκη να στερηθεί της στήριξης του κ. Καραμανλή. Κι όχι μόνο μέχρι τις ευρωεκλογές. Θα τον στηρίξει μέχρι τέλους. Φάνηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με τον πιο κραυγαλέο τρόπο. Και θα έχει και συνέχεια. Αν και δεν ομολογείται – για ευνόητους λόγους – η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου είναι το «ανθρώπινο λάθος». Θυμηθείτε το….

«Το κίνημα των υπογραφών»

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης όταν 2.000.000 ή 3.000.000 υπογραφές κατατεθούν στη Βουλή και ζητήσουν την συνταγματική αναθεώρηση των διατάξεων του συντάγματος που αφορούν στην βουλευτική ασυλία. Και νομίζω πως σύντομα η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με το «κίνημα των υπογραφών». Το οποίο παρεμπιπτόντως τέμνει το πολιτικό σύστημα. Από την άκρα δεξιά μέχρι και την αριστερά. Πρόκειται εξίσωση με πολλούς άγνωστους Χ, η οποία επικάθηται μιας όλο και μεγαλύτερης κοινωνικής δυσαρέσκειας!

Το παρακάμπτουμε!

Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια. Χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερακκάκης σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα» ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος». Κι επειδή δεν μπορεί να την περιμένει … καλό είναι να ψηφιστεί ένας αντισυνταγματικός νόμος! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση….

Προβλήματα

Ομως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης το μοναδικό που φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Δύο βουλευτές, η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου και ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έχουν με σαφήνεια ταχθεί υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου. Αντιθέτως, όπως είναι γνωστό, το κόμμα πρόκειται να τον καταψηφίσει.

Αποχή;

Δεν νομίζω πάντως ότι η «κόντρα» θα πάει μέχρι τέλους. Εχω την εντύπωση ότι οι δύο βουλευτές θα υποχωρήσουν και θα το καταψηφίσουν – προφανώς με «βαριά καρδιά» – εκτός κι αν απέχουν από την Βουλή. Μπορεί την ημέρα της ψηφοφορίας να έχουν ραντεβού πχ με οδοντίατρο ή να έχουν κολλήσει μία ίωση – άνθρωποι είναι. Κάτι τέλος πάντων….

Ολάνθιστα λιβάδια…

Στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουν «χαθεί» τα «μποφόρια». Επικρατεί νηνεμία. Ανακοινώθηκε η κυρία Βούλα Κεχαγιά από τον κ. Στέφανο Κασσελάκη ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Επίκειται συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για να εγκριθούν οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Και επίκειται και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να νομιμοποιηθούν καταστατικά. Κι ανασυντάσσονται για μία μακρά προεκλογική περίοδο, που σημαίνει πολλά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ευρωβουλή

Και χθες τελείωσε και η τριήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη της «Νέας Αριστεράς». Το ιδρυτικό της σώμα. Και ψήφισε την διακήρυξη της, δηλαδή το πολιτικό πλαίσιο για την συγκρότηση της. Αν κρίνω πάντως από τις τοποθετήσεις των ιδρυτικών της στελεχών δεν έλειψε η αυτοκριτική διάθεση για όχι μόνο για την περίοδο 2015 – 2019, αλλά και για το διάστημα 2029 – 2023. Περισσότερη αυτοκριτική αργότερα. Τώρα το βασικό τους μέλημα είναι η είσοδος τους στην ευρωβουλή….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024