Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλέκος Αυλωνίτης έθεσε εαυτόν εκτός εκκλησίας, λέει η Μητρόπολη Κέρκυρας - «Ας με αφορίσουν»

Ο Αλέκος Αυλωνίτης έθεσε εαυτόν εκτός εκκλησίας, λέει η Μητρόπολη Κέρκυρας – «Ας με αφορίσουν»

«Να θεωρείτε βέβαιο ότι θα πάω, γιατί θεωρώ ότι είναι καθήκον και δικαίωμά μου. Ας με αφορίσουν κιόλας, δεν έχω πρόβλημα», διαμηνύει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέκος Αυλωνίτης

Αποφασισμένος να συνεχίσει να πηγαίνει στην εκκλησία, παρά το γεγονός ότι τέθηκε εκτός αυτής από τη Μητρόπολη Κερκύρας, δήλωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέκος Αυλωνίτης, μιλώντας στο MEGA.

Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η Μητρόπολη Κερκύρας έθεσε εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέκο Αυλωνίτη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μπιάγκη.

«έναν εντελώς μεσαιωνικού χαρακτήρα τρόπο θέλει να μας αποκλείσει»

Οι δύο βουλευτές υπερψήφισαν το εν λόγω νομοσχέδιο, με τη Μητρόπολη Κέρκυρας να αντιδρά σε αυτό, τονίζοντας πως «δεν δύναται να θεωρούν τους εαυτούς τους ως ενεργά μέλη της Εκκλησίας».

Απαντώντας ο Αλέκος Αυλωνίτης τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι στο πλαίσιο των αντιποίνων, τονίζοντας επίσης πως πρόκειται για παρέμβαση στα βουλευτικά τους καθήκοντα.

«Ας με αφορίσουν κιόλας, δεν έχω πρόβλημα»

«Μας αποκλείει από όλες αυτές τις τελετουργίες που γίνονται διαχρονικά από αιώνες και έχουν πάρει ουσιαστικά και μία θρησκευτική μορφή. Θεωρεί ότι μπορούμε να επανέλθουμε στην περίπτωση που μετανοήσουμε. Με έναν εντελώς μεσαιωνικού χαρακτήρα τρόπο θέλει να μας αποκλείσει, γιατί είχαμε ειδοποιηθεί από την Ιερά Σύνοδο και τη Μητρόπολη να μην ψηφίσουμε αυτό το νομοσχέδιο», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο MEGA.

«Οι εκκλησίες ανήκουν στον λαό και τον Θεό, όχι σε ένα ιερατείο που θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία τους η Εκκλησία, η δομή και η υποδομή της. Να θεωρείτε βέβαιο ότι θα πάω, γιατί θεωρώ ότι είναι καθήκον και δικαίωμά μου. Ας με αφορίσουν κιόλας, δεν έχω πρόβλημα», πρόσθεσε.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024