Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Ένταση μεταξύ Ανδρουλάκη και διαφωνούντων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

ΠΑΣΟΚ: Ένταση μεταξύ Ανδρουλάκη και διαφωνούντων για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Επεισόδιο στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται στις 8 Μαρτίου στη Βουλή

Εντάσεις σημειώθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τη θέση του κόμματος για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που είχαν εκφράσει και δημοσια τις ενστάσεις τους για την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να καταψηφισει το ΠΑΣΟΚ το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, άσκησαν κριτική για τους χειρισμούς, τόσο του ίδιου όσο και του βουλευτή και αρμόδιου τομεάρχη Στέφανου Παραστατίδη.

Επεισόδιο στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Κατα τις ίδιες πληροφορίες, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε την κομματική ηγεσία για το ότι «ο κόσμος δεν κατανόησε τις θέσεις μας για τα ΑΕΙ και αυτό μας φέρνει σε δύσκολη θέση», ενώ εξέφρασε την ενόχληση του για το γεγονός ότι είχε ζητηθεί από τον Στέφανο Παραστατίδη να φτιάξει μία επιτροπή για να συζητήσουν το θέμα των μη κρατικών ΑΕΙ «αλλά δεν μας κάλεσε ποτέ».

Ανέβηκαν οι τόνοι

Οι τόνοι ανέβηκαν, επίσης, στη συζήτηση που έγινε για το ποια είναι η πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά ΑΕΙ. Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αμφισβήτησε ότι η σημερινή στάση του Γιώργου Παπανδρέου – που τάχθηκε υπέρ της καταψήφισης – συνάδει με τις θέσεις που είχε διατυπώσει στο παρελθόν.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, από την πλευρά της, φέρεται να διαμαρτυρήθηκε πως το λεγόμενο «σκανδιναβικό μοντέλο» που προτάσσει το ΠΑΣΟΚ για τα πανεπιστήμια δεν υπάρχει στο πρόγραμμά του κόμματος και για το ότι δεν συνεδρίασε εγκαίρως η κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να αποσαφηνιστεί η θέση του κόμματος και να εισφέρουν σε αυτήν οι βουλευτές, αντί να διαμορφώνονται οι θέσεις από 2-3 άτομα, όπως λέγεται πως είπε χαρακτηριστικά».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ωστόσο πως δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η στάση της στην ψηφοφορία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024