Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Ασημακοπούλου: Τα τέσσερα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Τα τέσσερα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

«Απαιτούνται απαντήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Απαιτείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Απαιτούνται απαντήσεις και από τη Δικαιοσύνη» τονίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο.

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ζητά διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης ο Σωκράτης Φάμελλος ζήτησε επιτάχυνση της έρευνας ώστε να δοθούν απαντήσεις.

«Έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα»

Συγκεκριμένα, μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, δήλωσε:

«Ζητήσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  να συναντήσουμε σήμερα τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γιατί είχαμε καταγγελίες και στο κόμμα μας, αλλά και πολλά δημοσιεύματα, σχετικά με τη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την ευρωβουλευτή και υποψήφια ευρωβουλευτή της ΝΔ, την κα Ασημακοπούλου, κάτι που δημιουργεί σοβαρότατους προβληματισμούς για την ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και για τη χρήση τους, όπως και για την αξιοπιστία και τη διαχείριση των βάσεων δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών και γενικότερα από την Πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της Αρχής κύριος Κωνσταντίνος Μενουδάκος μας ενημέρωσε, όπως γνωρίζαμε και από χθεσινό Δελτίο Τύπου, ότι έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από την Αρχή.

Διατυπώσαμε την πεποίθησή μας ότι έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα, το οποίο συνδέεται με τα θέματα του Κράτους Δικαίου, των συνταγματικών προβλέψεων και ακόμα και με τα ζητήματα διενέργειας των ευρωεκλογών και της επιστολικής ψήφου.

Ζητήσαμε από την Αρχή, την οποία σεβόμαστε απολύτως ως θεσμό, να επιταχύνει την έρευνα και να δώσει απαντήσεις.

Ζητάμε παράλληλα, να υπάρχουν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία, διότι δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.

·      Υπάρχει αξιοπιστία στις βάσεις δεδομένων;

·      Ποιος έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα;

·       Ποιος τα διαχειρίστηκε και

·       Για ποιο λόγο αυτά αξιοποιήθηκαν για ψηφοθηρικούς σκοπούς;

Πιστεύουμε ότι αντίστοιχες απαντήσεις πρέπει να δώσει και η Δικαιοσύνη. Διότι οι πολίτες πρέπει να έχουν υψηλό αίσθημα Δικαίου για την κοινωνία μας.

Πρέπει να ενισχύεται η Δημοκρατία μας κι όχι συνεχώς να απαξιώνονται οι συνταγματικές προβλέψεις, να απαξιώνονται οι θεσμικές προβλέψεις και να έχουμε σοβαρά προβλήματα στο Κράτος Δικαίου της χώρας μας».

Ο Σωκράτης Φάμελος συμπλήρωσε πως «απαιτούνται απαντήσεις σε πολιτικό επίπεδο. Απαιτείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Απαιτούνται απαντήσεις και από τη Δικαιοσύνη».

Sports in

Περιστέρι: Στην καλύτερη πεντάδα του Basketball Champions League ο Ράγκλαντ (pic)

Ο Τζο Ράγκλαντ ψηφίστηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας του Basketball Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2023/24.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024