
Νέες ταυτότητες: Έρχεται και δεύτερο υποχρεωτικό ραντεβού
Τι είπε για τον προσωπικό αριθμό υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου
Νέες λεπτομέρειες για την ψηφιοποίηση του Κτηματολογίου, τις νέες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.
Αναλυτικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Παπαστεργίου προανήγγειλε πως μέσα το 2024 θα έρθει μία νέα μορφή ψηφιακής υπογραφής και αυθεντικοποίησης στο Δημόσιο.
«Όποιος βγάλει τώρα ταυτότητα θα πρέπει να ξαναπάει στην αστυνομία για να πάρει προσωπικό αριθμό»
«Επιμένουμε στο να βρούμε έναν τρόπο το ψηφιακό αντίγραφο που θα έρθει στο Κτηματολόγιο να είναι με μία συγκεκριμένη μορφή και όχι ένα σκαναρισμένο αντίγραφο που θα μας προκαλεί πρόβλημα στην επεξεργασία του. Ζητάμε πλέον να έχουν μία δομημένη μορφή, οι χειρόγραφες παραπομπές δεν είναι εύκολο να διαβαστούν. Δεν είναι λογικό να καθυστερούμε μήνες για να δώσουμε τα πιστοποιητικά», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Όπως είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η βοήθεια των συμβολαιογράφων στα ψηφιακά συμβόλαια θα «λύσει» τα χέρια τους.
Για τον προσωπικό αριθμό
Αναφερόμενος στον προσωπικό αριθμό, ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε πως θα εκδοθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο και δεν θα χρειάζεται να κοινοποιηθεί πουθενά ο νέος αριθμός ταυτότητας.
«Όποιος βγάλει τώρα ταυτότητα θα πρέπει να ξαναπάει στην αστυνομία για να πάρει προσωπικό αριθμό», σημείωσε.
«Όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί από τον τρόπο που μας γνωρίζει ή δεν μας γνωρίζει το κράτος. Μας γνωρίζει με μία ταυτότητα, η οποία αλλάζει, χάνεται και όταν την αλλάζουμε πρέπει να φέρουμε πολλά αποδεικτικά. Προκειμένου η ταλαιπωρία αυτή να τελειώσει, έρχεται ο προσωπικός αριθμός ώστε με αυτό τον τρόπο να κάνουμε συνδιαλλαγές με το δημόσιο. Είναι ο ΑΦΜ μας και τρία νούμερα της επιλογής μας».
Αναφερόμενος στο προσωπικό πορτοφόλι τόνισε πως πρόκειται για μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο που οι πολίτες χειρίζονται τις συναλλαγές τους.
«Στο προσωπικό wallet με ένα κλικ θα μπορείς να στείλεις ό,τι έγγραφα ζητά το Δημόσιο», ανέφερε.
- Με ποιες πληρωμές θα «κλείσει» ο Απρίλιος για τους αγρότες
- Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, παράγει συνεχώς σκάνδαλα και διαφθορά
- Το συγκινητικό «αντίο» του Πίρλο στον Λουτσέσκου: «Με μεγάλωσες σαν γιο»
- Από το κέφι στην παρακμή – Οι δύο όψεις του αλκοόλ για το μυαλό και το σώμα μας
- Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος – Η Πέρι, ο Τριντό και το κάρμα
- Συνάντηση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τον Πρέσβη της Κίνας
