Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες ταυτότητες: Ξεπέρασαν τις 46.000 τα ραντεβού μέσω id.gov.gr

Νέες ταυτότητες: Ξεπέρασαν τις 46.000 τα ραντεβού μέσω id.gov.gr

Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας id.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να κλείνουν ραντεβού για την έκδοση νέας ταυτότητας.

Ξεπέρασαν τις 46.000 τα ραντεβού που κλείστηκαν έως τις 6 σήμερα το απόγευμα, μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr, για την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

Oι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν στην αίτησή τους την Αρχή Έκδοσης (κάποιο αστυνομικό τμήμα) με βάση τη διεύθυνση της μόνιμης ή προσωρινής διαμονής-κατοικίας  τους στην Ελλάδα, καθώς και την ημέρα και την ώρα που θα προσέλθουν για την αλλαγή της ταυτότητάς τους.

Η επιλογή της  Αρχής Έκδοσης γίνεται μέσα από συγκεκριμένη λίστα διαθεσιμότητας, ώστε να εξυπηρετηθούν με φυσική παρουσία. Στην πλατφόρμα καταχωρούν το ονοματεπώνυμό τους, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και προαιρετικά τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Σημειώνεται, ότι το ραντεβού για την αλλαγή ταυτότητας μπορεί να κλειστεί και από κάποιον τρίτο, όμως για να εξυπηρετηθεί ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσέλθει ο ίδιος (αυτοπρόσωπη παρουσία) στην Αρχή Έκδοσης.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής του αιτήματος, αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επαλήθευση του email που δήλωσε ο ενδιαφερόμενος. Ακολούθως, στο επιβεβαιωμένο email αποστέλλονται οι  βασικές πληροφορίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας με την  Αρχή  Έκδοσης που έχει επιλέξει.

Πώς να αλλάξετε το ραντεβού

Το ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί  ή να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου, το αργότερο έως οκτώ ώρες έπειτα από την υποβολή του πρώτου αιτήματος. Ο ενδιαφερόμενος,  24 ώρες πριν το ραντεβού λαμβάνει από την πλατφόρμα σχετικό μήνυμα υπενθύμισης στο e-mail  που έχει δηλώσει.

Επίσης, την ίδια υπενθύμιση λαμβάνει  και  δύο ώρες πριν την έναρξη του προγραμματισμένου ραντεβού.

Μεταξύ των ραντεβού των ενδιαφερομένων διατηρείται ικανή χρονική απόσταση, ενώ οι ώρες και οι ημέρες των διαθέσιμων ραντεβού μπορούν να μεταβληθούν.

Ειδικά στις περιπτώσεις  απώλειας ή κλοπής του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας, ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνεί  με την αρμόδια Αρχή Έκδοσης, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης ή προσωρινής διαμονής του στην Ελλάδα και να ζητά τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου Δελτίου.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024