Το εξαιρετικό Λαύριο νίκησε μέσα στα Λιόσια την ΑΕΚ με 98-93 έχοντας μεγάλο του «όπλο» το μακρινό σουτ (14/30 τρίποντα) και σε απίθανο βράδυ τον Καστανέδα που σταμάτησε στους 26 πόντους.
Σούπερ Λαύριο «έριξε» βόμβα στην πρεμιέρα της Basket League. Η ομάδα του Κώστα Μέξα πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και νίκησε την ΑΕΚ μέσα στα Άνω Λιόσια με 98-93, όντας σε όλο το παιχνίδι μπροστά στο σκορ.
Τρομερή ευστοχία για τους φιλοξενούμενους από τα 6.75 (14/30 τρίποντα) και διπλό για δεύτερη σερί σεζόν στο ίδιο γήπεδο.
Κορυφαίος του ματς ήταν ο Καστανέδα που τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους και 2 ασίστ ενώ 19 πόντους είχε ο Μουρ. Για την απογοητευτική ΑΕΚ πρώτοι σκόρερ ήταν οι Τίλμαν και ΜακΡέι που σημείωσαν από 21 πόντους έκαστος.
Μόνο η πρώτη περίοδος ήταν ανταγωνιστική στο παιχνίδι. Με Κουζμίνσκας και ΜακΡέι η ΑΕΚ προηγήθηκε γρήγορα με 10-4 (3′), αλλά άμυνα δεν έπαιζε και το Λαύριο το εκμεταλλεύτηκε για το 26-28 στο τέλος του δεκαλέπτου.
Το 32-31 τρία λεπτά μετά το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν η τελευταία φορά που προηγήθηκε στο ματς η Ένωση, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ και να φτάνουν στο +13 (35-48, 18′).
Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να μπει στο ματς, αλλά το Λαύριο να κρατάει με άνεση. Η Ένωση μείωσε σε 47-54 (23′), όμως το Λαύριο είχε πάντα τις απαντήσεις και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το βρήκε μπροστά με διψήφιο (64-76, 30′).
Με τους Τίλμαν και ΜακΡέι πρωταγωνιστές οι «κιτρινόμαυροι» μείωσαν στους πέντε (81-86) στο 35′, αλλά δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, με το Λαύριο να βάζει μεγάλα σουτ και να παίρνει τη νίκη με 98-93.
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Η συμμετοχή του Κιλιάν Εμπαπέ στο ματς της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Σίτι (10/12, 22:00, MEGA) θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λόγω ενοχλήσεων στο δεξί πόδι του Γάλλου.
Η έρευνα της εισαγγελίας αποκαλύπτει παράνομο στοιχηματισμό ακόμη και σε αριθμό φάουλ - Ο αρχηγός της Φενέρ εμπλέκεται κι αυτός σε στοιχήματα εκατομμυρίων
Έξαλλος ο Αταμάν με τον Μονέκε για την κριτική του τελευταίου στον Σορτς – «Δες τη δική σου ομάδα, που χάνει ματς και αλλάζει προπονητές», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Παναθηναϊκού