Ο Ρομπέρτο Γκαλινάτ (27 χρονών, 1.93 μέτρα) θα φοράει την φανέλα του Άρη την σεζόν 2023/24 και την είδηση έκανε γνωστή η κίτρινη ΚΑΕ με tweet στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter.
Οι «κίτρινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 27χρονου σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Καρδίτσα και μέτρησε 20.7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 36.2% από τα 6.75.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης:
«Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Roberto Gallinat για την αγωνιστική περίοδο 2023-24.
Ο Roberto Gallinat γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1996 και με ύψος 1.93μ. Αγωνίζεται στη θέση του σούτινγκ γκαρντ.
Το νέο απόκτημα του ΑΡΗ Midea ξεκίνησε την κολεγιακή καριέρα του στο κολέγιο του South Plains, όπου φοίτησε από το 2015 έως το 2017, μετρώντας 10.6 πόντους και 3.4 ριμπάουντ . Από το 2017 έως το 2019 φοίτησε και αγωνίστηκε στους Pacific Tigers, με 14.9 πόντους και 2.9 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Το 2019 ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του, στη Δανία και τη Χόρσενς, έχοντας 18.5 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 42.3% στο τρίποντο. Τη σεζόν 2020-21 έπαιξε στην ιταλική Ρόμα, μετρώντας 17.1 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2 ασίστ, με 38% από τη γραμμή του τριπόντου.
Το 2021 μετακόμισε στην Τουρκία για λογαριασμό της Γιάλοβα, έχοντας 16.1 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Πέρυσι, ξεκίνησε τη σεζόν στη γαλλική Νανσί, με τη φανέλα της οποίας μέτρησε 9.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ. Στα μέσα της σεζόν ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για λογαριασμό της Καρδίτσας. Έκανε πολύ καλή σεζόν στην Basket League, με 20.7 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ και 36.2% από τα 6.75.
Το καλοκαίρι, ο νέος αθλητής του ΑΡΗ Midea αγωνίστηκε στην Κίνα και την Τζιάγκσι και πλέον ανήκει στο δυναμικό της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη».
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο Εβάν Φουρνιέ είναι έτοιμος για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό και ο Γάλλος σούπερσταρ δήλωσε ότι παιχνίδια ειδικών συνθηκών σαν ένα ντέρμπι «αιωνίων» που κρίνει τρόπαιο, δεν κρίνεται στα καθαρά... μπασκετικά στοιχεία.
Το προσεχές Μουντιάλ -αν φυσικά κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας- δεν αποκλείεται να είναι και η τελευταία παράσταση στην σπουδαία καριέρα του Νεϊμάρ, όπως δήλωσε ο ίδιος.