Συνάντηση Κικίλια με τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ για την πρόληψη των πυρκαγιών στον Υμηττό
Ο Βασίλης Κικίλιας συζήτησε με τον Γιάννη Κωνσταντάτο για τα θέματα της πρόληψης πυρκαγιών σε τοπικό επίπεδο, μέσα από την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας για την Ανάπτυξη του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο.
Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, την συνάντηση είχε ζητήσει ο κ. Κωνσταντάτος, προκειμένου να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό για τις δράσεις του ΣΠΑΥ.
Ειδικότερα, ο προέδρος του ΣΠΑΥ ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για 2-3 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μέχρι τώρα στην περιοχή του Υμηττού, αλλά αντιμετωπίστηκαν άμεσα, καθώς τις πρόλαβαν οι εθελοντές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη
Οι δύο άνδρες συζητήσαν γενικότερα για τα θέματα της πρόληψης σε τοπικό επίπεδο μέσα από την εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρόπουλης Γιάννη Κωνσταντάτο.
Παρουσία του Υφυπουργού κ. Τουρνά, με ενημέρωσε για τις δράσεις του Σ.Π.Α.Υ. ενώ… pic.twitter.com/iMBFjLaCoV
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) August 14, 2023
Σημειώνεται ότι ο ΣΠΑΥ διαθέτει ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο δίκτυο εθελοντών, που έχει πολύ καλή επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική, καθώς ο Υμηττός θεωρείται από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της Αττικής και έχει πληγεί επανειλημμένως από πυρκαγιές, που έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές και στον οικιστικό ιστό.
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442