«Οδός Βαγγέλη Γιακουμάκη» ο δρόμος στα Ιωάννινα που άφησε την τελευταία του πνοή o αδικοχαμένος φοιτητής
Ο φοιτητής από την Κρήτη έπεσε θύμα άγριου bullying από συμφοιτητές του
Σε «οδό Βαγγέλη Γιακουμάκη» μετονομάστηκε ο δρόμος όπου ο φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, άφησε την τελευταία του πνοή πριν από 8 χρόνια, έχοντας υπάρξει θύμα σωματικής βίας από συμφοιτητές του.
Εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι. Στοιχεία και μαρτυρίες που βγήκαν στο φως έδειξαν ότι, ήδη πριν τον θάνατό του, υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του, και συγκεκριμένα από ομάδα συντοπιτών του με έντονη παραβατική συμπεριφορά.
Η Δημοτική αρχή υλοποιώντας απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού συμβουλίου έδωσε το όνομα του 20χρονου από την Κρήτη σπουδαστή στον δρόμο που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από οχτώ χρόνια.
πηγή: epiruspost.gr
Η υπόθεση με τον αδικοχαμένο Γιακουμάκη απασχόλησε έντονα όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά και το Πανελλήνιο λόγω του τραγικού θανάτου του και γιατί έφερε στο φώς στο πρόβλημα της κακοποίησης και βίαιων συμπεριφορών που συχνά αποσιωπούνται.
Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου τόνισε ότι «ήταν υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να τιμήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έπεσε θύμα bullying και έγινε σύμβολο χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας , και να στείλουμε το μήνυμα κυρίως στα νέα παιδιά ότι δεν πρέπει να σιωπούν όταν βιώνουν καταστάσεις βίας και οποιοδήποτε ρατσισμό …».
Και κατέληξε: «Η κοινωνία μαζί με την πολιτεία έχουν υποχρέωση και καθήκον να χτυπήσουν αυτά τα φαινόμενα για να μην χαθεί για ανάλογη αιτία άλλη ανθρώπινη ψυχή».
- «Ζύγιζε μόλις 9 κιλά» – Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του 3χρονου στην Αλεξανδρούπολη
- O Τζόλης νίκησε τον Καρέτσα (5-3) και έγινε 4ος σε ασίστ στην Ευρώπη το 2025!
- Καλάβρυτα: Αμαξοστοιχία σταμάτησε για να βοηθήσει ορειβάτες – Με καρδιακά προβλήματα ο ένας
- Ισραήλ: Δύο νεκροί μετά από επίθεση Παλαιστίνιου – Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
- Σπείρα παραβίαζε μπαλκονόπορτες και έμπαινε σε σπίτια στη Δράμα – Μέλος της συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη
- Οριστικό: Την Τρίτη (30/12) θα γίνει το Μαρούσι – Παναθηναϊκός

