Γιάννης Βαρδινογιάννης: «Λάθος ο όρος υπερκέρδη – Δεν αισχροκερδούμε»
Τι είπε ο αντιπρόεδρος και CEO του ομίλου στη ΓΣ των μετόχων
Παρέμβαση για το θέμα της έκτακτης φορολόγησης και συνολικά για το θέμα της φορολόγησης των εταιρειών έκανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil.
Ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης ερωτηθείς από τους μετόχους για την έκτακτη φορολόγηση των εταιρειών ενέργειας και τον όρο υπερκέρδη απάντησε: «Τα κέρδη που φορολογήθηκαν ήταν της Motor Oil. Είναι λάθος ο όρος υπερκέρδη. Ο σωστός όρος είναι απρόσμενα κέρδη», είπε και συνέχισε: «Η Ευρώπη αποφάσισε να φορολογηθούν τα κέρδη αυτά, τα οποία αντιστοιχούν στο 40% με 45% των συνολικών κερδών. Η μεγάλη κερδοφορία δεν αποτελεί αισχροκέρδεια. Τα κέρδη μας ήρθαν από εξαγωγές. Το 85% των πωλήσεων μας προέρχεται από εξαγωγές. Ήταν κέρδη εκτός Ε.Ε.», εξήγησε ο κ. Βαρδινογιάννης δικαιολογώντας τη φορολόγηση: «Τα κέρδη τα φέραμε στην Ελλάδα Ήταν μία φορολόγηση που επέβαλαν και δικαίως».
Ο αντιπρόεδρος και CEO της Motor Oil έκανε επίσης γνωστό: «Και είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση να επιστρέψουμε τα κέρδη στοχευμένα και όχι με τον τρόπο που έγινε τώρα».
Οι πολιτικοί
Ταυτόχρονα ο μεγαλομέτοχος της Motor Oil είπε για την έκτακτη φορολόγηση: «Λάθος να κατατάσσουμε τα υπερκέρδη στην αισχροκέρδεια. Είναι λάθος να ξυπνά κάποιος και να κουρεύει κέρδη. Με τον κορωνοϊό κανείς δεν ήρθε να μας πει για τα κέρδη που χάσαμε.
Αν θέλουν οι πολιτικοί να χρησιμοποιήσουν άλλον όρο. Τα υπερκέρδη είναι λάθος. Εμείς προσφέρουμε στην Ελλάδα.
Αν θέλουν οι πολιτικοί ας αυξήσουν τους συντελεστές φορολόγησης».
Τέλος η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,60 ευρώ ανά μετοχή.
- Σάρωσε τη χώρα η φονική κακοκαιρία: Δύο νεκροί, πλημμύρες, παγίδες θανάτου δρόμοι στην Αττική
- Άσε τους influencers να λένε – Μύθοι και αλήθειες για το τρέξιμο
- Κατολίσθηση σε κάμπινγκ στη Νέα Ζηλανδία – Αρκετοί αγνοούμενοι
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)






















![Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/emy-nguyen-nraoaugXsiw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442