Πρωταπριλιά: Το αστείο του Σκουρλέτη – «Ο Μητσοτάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση για debate από τον Τσίπρα»
Το πρωταπριλιάτικο αστείο του Σκουρλέτη.
Με ένα πρωταπριλιάτικο αστείο ξεκίνησε τις δηλώσεις του στο MEGA ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Πρόκειται για μια είδηση των τελευταίων ωρών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση για debate από τον Αλέξη Τσίπρα».
Ωστόσο, η δημοσιογράφος Στέλλα Γκαντώνα κατάλαβε αμέσως το… κόλπο του και το πρωταπριλιάτικο αστείο του.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει εάν θα κάνει έναν δημόσιο διάλογο» διευκρίνισε μετέπειτα σοβαρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο φράχτης στον Έβρο
Για τον φράχτη είπε: «Καταλαβαίνω γιατί η ΝΔ βάζει το θέμα του φράχτη πέρα από τη δυσκολία της να απαντήσει σε όλα τα άλλα. Ο φράχτης στοιχίζει 78 εκ. ευρώ και τον κάνανε απευθείας ανάθεση. Μέχρι και την τελευταία στιγμή η πρακτική των απευθείας αναθέσεων συνεχίζεται. Δεν θα σας πω ποιες εταιρείες το ανέλαβαν το έργο, θα το ψάξετε μέσω του ρεπορτάζ και θα βρείτε τη συγγένεια με τον κ. Γεραπετρίτη. Απέναντι στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών που είναι παγκόσμιο ζήτημα, κανείς φράχτης σε καμία χώρα του κόσμου δεν μπορεί να απαντήσει. Υπάρχουν καλύτερα φυλασσόμενα σύνορα από αυτά που υπάρχουν ανάμεσα στην Αμερική και το Μεξικό; Δεν υπάρχουν, παρόλα αυτά οι προσφυγικές ροές δεν έχουν σταματήσει. Έρχεται τώρα και αναδείξει ένα ζήτημα το οποίο η ίδια η Κομισιόν δεν το έχει ως επιλέξιμη δαπάνη. Και η πλειοψηφία του κόμματος της πολιτικής οικογένειας που ανήκει η ΝΔ, το καταψήφισε. Το καταψηφίσαμε γιατί για ευρωπαϊκούς πόρους δεν μπορεί να ψηφιστεί. Ο φράχτης δεν είναι αυτή τη στιγμή η απάντηση στο μεταναστευτικό. ο φράχτης υπάρχει, ας υπάρχει. Θεωρώ απαράδεκτο να δίνονται απευθείας αναθέσεις. Βλέπω προσπάθεια από τη ΝΔ να ανεβάσει τα θέματα της λεγόμενης ασφάλειας. Θα μας πει πάλι για την έννοια του υβριδικού πολέμου; Αν είναι δυνατόν που χρησιμοποιεί την έννοια του πολέμου για να λένε για υβριδικό πόλεμο».
«Δεν διαφωνώ με την επέκταση»
«Δεν έχω πει ότι διαφωνώ στην επέκταση. Είπα ας υπάρχει ο φράχτης, και αν θέλει να τον βάλει από πάνω μέχρι κάτω. αλλά το ζήτημα ποιο είναι; Θα υπάρχουν νόμιμες είσοδοι ελεγχόμενες με βάση το Διεθνές Δίκαιο; Ή η χώρα μας θα είναι περιγέλαστη και καταδικάζεται παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες;»,
»Θέλω όσοι είναι πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες, οι οικονομικοί μετανάστες αντίστοιχα, η Ευρώπη να αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης, να υπάρχει μία πολιτική αλληλεγγύης. Δεν θέλω η χώρα μας να κατατάσσεται δίπλα στον Όρμπαν και στη Μελόνι. Δεν θέλω να κάνει πολιτική μισαλλοδοξίας στο εσωτερικό της χώρας, να μην εργαλειοποιείται ο ανθρώπινος πόνος, όπως δεν το ήθελα πριν από 100 χρόνια στους ανθρώπους μας, στην Σμύρνη οι οποίοι ανέβαιναν στα καράβια και τους χτυπούσαν με τα κοντάκια των όπλων οι σύμμαχοι. Χρειάζεται σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, να μην εργαλειοποιούμε αυτό το ζήτημα ελλείψει άλλων ζητημάτων, ο φράχτης έχει τη μικρή του σημασία, δεν απαντάει σε αυτά τα ζητήματα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είμαστε κατά του φράχτη», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442