Μπάιντεν: «Επικίνδυνη» η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία – «Είναι ανησυχητικό»
Ανησυχητικά χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν τα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες Τρίτη πως η αναγγελία του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάπτυξη «τακτικών» πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία είναι «επικίνδυνη».
«Επικίνδυνα λόγια»
«Αυτά είναι επικίνδυνα λόγια, είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Leah Millis).
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο πως η Μόσχα θ’ αναπτύξει «τακτικά» πυρηνικά όπλα στο έδαφος της γειτονικής συμμαχικής της χώρας, της Λευκορωσίας, προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η αναγγελία καταγράφηκε έναν χρόνο και πλέον έπειτα από την εισβολή του ρωσικού στρατού την Ουκρανία, που γειτονεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, και καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να περιορίσουν την προέλαση των ρωσικών.
Η Ουάσιγκτον πάντως ανέφερε την Κυριακή πως δεν έχει «καμία ένδειξη» ότι αναπτύχθηκαν πυρηνικά όπλα.
«Δεν το έχουν κάνει ακόμη», επανέλαβε χθες ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στους Ρώσους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες»
Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Λευκορωσία για τα πυρηνικά όπλα τονίζοντας ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων, για να δικαιολογήσει τη συμφωνία του με τη Λευκορωσία.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη χώρα του, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, που αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό έδαφος.
- Χολαργός: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της επίθεσης με μαχαίρι στον 14χρονο
- Ο Δένδιας ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων – Τα «καρφιά» στον Μητσοτάκη
- Τέλος στις φωτοτυπίες ταυτότητας – Αλλάζουν όλα στις καθημερινές συναλλαγές
- Ρεκόρ με ουρά: 2.397 Golden Retriever έφεραν το χαμόγελο στο Μπουένος Άιρες – «Χρυσό Κύμα»
- Δημοσκόπηση: Ολική επαναφορά Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο – Ένας στους πέντε πολίτες δηλώνουν δυνητικοί ψηφοφόροι
- Πυροβολισμοί στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντάκι
- Τζέρεμι Ο. Χάρις: Ελεύθερος χωρίς κατηγορίες στην Ιαπωνία ο ηθοποιός του Emily In Paris μετά την υπόθεση MDMA
- Κέμνιτζ – Πανιώνιος 73-68: «Έμεινε» από δυνάμεις στο 4ο δεκάλεπτο…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442