Μπάιντεν: «Επικίνδυνη» η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία – «Είναι ανησυχητικό»
Ανησυχητικά χαρακτήρισε ο Τζο Μπάιντεν τα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν για ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκρινε χθες Τρίτη πως η αναγγελία του ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ανάπτυξη «τακτικών» πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία είναι «επικίνδυνη».
«Επικίνδυνα λόγια»
«Αυτά είναι επικίνδυνα λόγια, είναι ανησυχητικό», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Leah Millis).
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε το Σάββατο πως η Μόσχα θ’ αναπτύξει «τακτικά» πυρηνικά όπλα στο έδαφος της γειτονικής συμμαχικής της χώρας, της Λευκορωσίας, προ των πυλών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η αναγγελία καταγράφηκε έναν χρόνο και πλέον έπειτα από την εισβολή του ρωσικού στρατού την Ουκρανία, που γειτονεύει με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, και καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν μπορέσει μέχρι τώρα να περιορίσουν την προέλαση των ρωσικών.
Η Ουάσιγκτον πάντως ανέφερε την Κυριακή πως δεν έχει «καμία ένδειξη» ότι αναπτύχθηκαν πυρηνικά όπλα.
«Δεν το έχουν κάνει ακόμη», επανέλαβε χθες ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στους Ρώσους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
«Δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες»
Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Λευκορωσία για τα πυρηνικά όπλα τονίζοντας ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».
Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος ευρωπαίων συμμάχων, για να δικαιολογήσει τη συμφωνία του με τη Λευκορωσία.
Παράλληλα, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει εγείρει εδώ και καιρό το ζήτημα της τοποθέτησης τακτικών πυρηνικών όπλων στη χώρα του, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, που αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό έδαφος.
- Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος μιλά για πρώτη φορά για τη μάχη του με τον καρκίνο
- Ο Λανουά κρίνεται και από τους ξένους διαιτητές
- Παυλόπουλος: Η Δικαστική Εξουσία απομακρύνεται επικίνδυνα από τις ρίζες της χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη
- Γιατί τα ζευγάρια τσακώνονται περισσότερο τα Χριστούγεννα;
- Καρίμ Χαν: Καταγγέλλει ότι τον απείλησε υψηλόβαθμος Βρετανός αξιωματούχος για την έρευνα σχετικά με το Ισραήλ
- Μυστικές συναντήσεις μεταξύ του FBI και του κορυφαίου διαπραγματευτή της Ουκρανίας
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν ένας Οργανισμός στοχοποιεί μια υπάλληλο (Τυχεροπούλου) και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα
- Ολυμπιακός: Το πρωί της Κυριακής (14/12) η άφιξη του Μόντε Μόρις στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442