Έπειτα από τον αποκλεισμό της στο Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Miami Open όπου σήμερ θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της απέναντι στην Μπιάνκα Αντρεέσκου (18:00).
Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν θα έχει εύκολο έργο απέναντι στην Καναδή αντίπαλό της νούμερο 31 της παγκόσμιας κατάταξης, η οποία το 2019 είχε φτάσει μέχρι την κατάκτηση του US Open έχοντας ως υψηλότερη θέση το νούμερο 4.
Oι δυο τους έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές και μετρούν από μία νίκη έκαστη, σε ματς που κρίθηκαν στα τρία σετ. Το 2021 συναντήθηκαν στα ημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης και η 22χρονη Καναδή είχε επικρατήσει 7-6(7), 3-6, 7-6(4), ενώ λίγους μήνες μετά στη φάση των «16» του US Open η Μαρία είχε νικήσει με 6-7(2), 7-6(6), 6-3.
Όποια από τις δύο καταφέρει να προκριθεί θα παίξει στη φάση των «32» με τη Σοφία Κένιν ή την Ανχελίνα Καλίνινα, που θα μονομαχήσουν λίγο αργότερα μέσα στη μέρα.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο
Αποβολή του Κουμπαρσί, ο οποίος γκρέμισε» ως τελευταίος παίκτης τον Σιμεόνε, με τον Άλβαρες να μετουσιώνει το φάουλ σε γκολ για το 1-0 της Ατλέτικοεπί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου.