Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ζήτησε τη σύγκληση Επιτροπής Κτηνιάτρων για να αποφασίσει πώς θα διαχειριστούν την 4μηνών τίγρη, που εντοπίστηκε στα σκουπίδια κοντά στο πάρκο.
Η 4 μηνών τίγρης πήρε το όνομα Χασίγια, που σημαίνει το κορίτσι που σηκώθηκε.
Η συνάντηση για την σύγκληση επιτροπής κτηνιάτρων, η οποία θα αποφασίσει πώς θα κινηθούν ιατρικά οι αρμόδιοι για την υγεία της 4μηνών τίγρης αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν κατά τις ίδιες πληροφορίες Έλληνες και ξένοι κτηνίατροι.
Η κατάσταση της υγείας της Χασίγια είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως δήλωσε στο enikos.gr, ο διευθυντής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ.
Εχει πάρει βάρος
«Δέχεται τροφή και έχει πάρει βάρος έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες από τότε που το βρήκαμε κάτω από τον κάδο απορριμμάτων. Συνεχίζει βέβαια να έχει πρόβλημα στα πίσω άκρα. Περιμένουμε και τις διαγνώσεις από τις εξετάσεις που έχουμε στείλει σε Ελλάδα και εξωτερικό, -σε ένα κέντρο της Ευρώπης και σε ένα των ΗΠΑ -για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Στόχος μας είναι να μπορέσει να περπατήσει κάποια στιγμή».
Διευκρίνισε ακόμα ότι το σενάριο της ευθανασίας απομακρύνεται αν και την απόφαση αυτή θα την λάβουν οι αρμόδιες αρχές.
Αποκάλυψε δε, ότι «οι αρχές έχουν στην κατοχή τους βίντεο με το αυτοκίνητο που σταμάτησε στις 11:30 το βράδυ κοντά στους κάδους των απορριμμάτων. Αν ακολουθηθεί η πορεία του αυτοκινήτου μέσω των καμερών που υπάρχουν στον δρόμο που οδηγεί στο πάρκινγκ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, θα βρουν το αυτοκίνητο και την πινακίδα του και μπορεί να διαπιστωθεί πού ανήκει».
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας