
Βούτσιτς: Το ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν «θα έχει άσχημες πολιτικές συνέπειες»
Ο πρόεδρος της Σερβίας είναι αντίθετος με το ένταλμα σύλληψης του Ρώσου προέδρου.
Το ένταλμα σύλληψης για τον Βλαντίμιρ Πούτιν σχολίασε με αρνητικό τρόπο ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η επιλογή θα έχει «άσχημες πολιτικές συνέπειες», ενώ το μόνο που θα εξυπηρετήσει είναι την παράταση του πολέμου στην Ουκρανία.
Θυμίζουμε ότι το ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν εκδόθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, με τον Ρώσο πρόεδρο να κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανάμεσα σε άλλα, ο Βούτσιτς σχολίασε σκωπτικά: «Το ερώτημά μου είναι τώρα που τον κατηγορήσατε για τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου, με ποιον θα μιλήσετε τώρα;».
«Άσκοπη ερώτηση»
«Πιστεύετε πραγματικά ότι είναι δυνατόν να νικήσετε τη Ρωσία σε ένα μήνα, τρεις μήνες ή ένα χρόνο;», πρόσθεσε ακόμη.
Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία» ότι ο κύριος στόχος του ΔΠΔ είναι να δυσκολέψει τις επικοινωνίες του Πούτιν.
Όταν ρωτήθηκε αν ο Ρώσος ηγέτης θα συλλαμβανόταν αν επισκεπτόταν τη Σερβία, ο κ. Βούτσιτς απάντησε ότι αυτό είναι μια «άσκοπη ερώτηση», καθώς όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, «ο Πούτιν δεν έχει πού να πάει».
Η Σερβία έχει διατηρήσει στενή σχέση με τη Ρωσία καθ’ όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης και είναι το μόνο ευρωπαϊκό κράτος που δεν έχει επιβάλει διεθνείς κυρώσεις κατά της Μόσχας.
Ωστόσο, η βαλκανική χώρα επιδιώκει επίσης την ένταξη στην ΕΕ και χθες συμφώνησε να προχωρήσει σε μια συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Κόσοβο αφού αρνήθηκε να αναγνωρίσει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του κράτους το 2008 – μια άρνηση που συμμερίζεται ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
- Βενετία: Κάθε σχέδιο για να σωθεί δεν θα διατηρούσε την πόλη όπως την ξέρουμε
- Πλίσκοβα – Σάκκαρη 2-0: Ήττα και αποκλεισμός από τον πρώτο αγώνα για τη Μαρία
- Τσουκαλάς: Γεωργιάδης και Βούλτεψη μόνο που δεν μας είπαν ότι η Κοβέσι είναι ο Δράκουλας των Καρπαθίων
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Τα κενά στις έρευνες σε Βρετανία και ΗΠΑ
- Τι υποστηρίζει ο πρωταθλητής τζούντο που συνελήφθη με πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου
- Ολοκληρώθηκε σημαντικό έργο υποδομής στη Ρόδο





