Από το Κότμπους της Γερμανίας ανοίγει η νέα αγωνιστική χρονιά για επτά Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο «Turnier der Meister», από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου.
Για τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων θα είναι μία πρώτη ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ανανεωμένα προγράμματά τους, αλλά και για συγκεντρώσουν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν την πρόκριση για το Pαγκόσμιο Pρωτάθλημα του φθινοπώρου.
Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος οι Λευτέρης Πετρούνιας (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), Απόστολος Κανέλλος (πλάγιος ίππος, μονόζυγο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο) στην κατηγορία ανδρών, καθώς και οι Χριστίνα Κιόση (άλμα, δοκός ισορροπίας, έδαφος) και Αρετή Παγώνη (ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών. Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Κώστας Χατζηζήσης, η φυσιοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς, Γεωργία Ζυγούλη.
Οι προκριματικοί της διοργάνωσης θα ξεκινήσουν την Πέμπτη (23/02) με τα πέντε πρώτα όργανα (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (24/02) με τα υπόλοιπα (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, Έδαφος). Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (25/02) και την Κυριακή (26/02).
Στο παγκόσμιο κύπελλο «Turnier der Meister», που διεξάγεται για 46η χρονιά στη γερμανική πόλη, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 196 αθλητές και αθλήτριες (141 άνδρες, 55 γυναίκες) από 52 χώρες.
Οι πόντοι που θα κερδίσει κάθε αθλητής στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Κότμπους και στα αντίστοιχα παγκόσμια κύπελλα που θα ακολουθήσουν το επόμενο δίμηνο σε Ντόχα, Μπακού και Κάιρο, θα καθορίσουν την ετήσια κατάταξη σε κάθε όργανο, μέσα από την οποία οι Έλληνες εκπρόσωποι θα διεκδικήσουν εισιτήρια για το προ-Ολυμπιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου-8 Οκτωβρίου).
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Ραντεβού με την ΑΕΚ έκλεισε ο ΟΦΗ στα προημιτελικά του Κυπέλλου καθώς επικράτησε με 2-0 του Αστέρα στο Παγκρήτιο. Από το 40′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Γιαμπλόνσκι οι Αρκάδες.
Μετά από ένα παιχνίδι με χαρακτήρα ντέρμπι, ο Αθηναϊκός πήρε την πρόκριση στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, επικρατώντας με 82-70 του Ολυμπιακού στον προημιτελικό.
Δημοσιογράφος από την Αργεντινή υποστηρίζει πως η Γοδόι Κρουζ βρίσκει χαμηλή την πρόταση του Παναθηναϊκού για τον Σαντίνο Αντίνο και δημιουγεί νέα δεδομένα στη μεταγραφή του 20χρονου εξτρέμ.