Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άγιος Βαλεντίνος: 4 βιβλία που ύμνησαν τον έρωτα

Άγιος Βαλεντίνος: 4 βιβλία που ύμνησαν τον έρωτα

Προετοιμαζόμαστε για τον Άγιο Βαλεντίνο και την πιο ερωτική ημέρα του χρόνου, με 4 μοναδικά βιβλία γεμάτα αγάπη και πάθος.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει με γρήγορους ρυθμούς και πώς καλύτερα θα μπορούσατε να μπείτε σε… αγαπησιάρικο mood, από το να διαβάσετε βιβλία γεμάτα αγάπη, έρωτα, πάθος και εντάσεις. Η αγάπη εξάλλου αποτελεί αίσθημα καθολικό για αυτό και αποτυπώνεται τόσο συχνά, τόσο διαφορετικά και τόσο έντονα στην λογοτεχνία. Για αυτό και έχουμε συγκεντρώσει για εσάς, τις καλύτερες ιστορίες γεμάτες ρομαντική διάθεση, που υμνούν τον έρωτα παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.

Θα τις βρείτε, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, στην απεριόριστη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε διάφορες κατηγορίες βιβλίων ενώ θα τα παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα τους, χάρη στην εγγυημένη και έγκαιρη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Μάλιστα, θα τα παραλάβετε όλα σε μία μόνο παράδοση χάρη στην καινοτόμα υπηρεσία της πλατφόρμας, SHOPFLIX ME TH MIA.

Επωφεληθείτε από τις χειμερινές εκπτώσεις και ότι με το SHOPFLIX.GR οι αγορές σας είναι πιο εύκολες από ποτέ, αφού μπορείτε να αγοράσετε ό,τι κι αν θέλετε με έως και 60 άτοκες δόσεις.

Ανεμοδαρμένα Ύψη

Η λίστα μας δεν θα μπορούσε να ξεκινάει διαφορετικά. Επιλέξαμε ένα από τα πιο κλασικά έργα που έχει συναρπάσει γενιές και γενιές, με τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη» να αποτελούν μια συναρπαστική, θυελλώδης και εμβληματική ιστορία αγάπης.

Στην άγρια φύση του αγγλικού βορρά, σε ένα τοπίο ομιχλώδες, μελαγχολικό αλλά ταυτόχρονα απειλητικό, γεννιέται ο καταραμένος έρωτας της Κάθριν και του Χίθκλιφ. Ένας έρωτας που θα φέρει τη δυστυχία στους δυο ήρωες και στα κοντινά τους πρόσωπα.

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

«Η Κάθριν και ο Χίθκλιφ μεγαλώνουν μαζί. Το μελαχρινό άστεγο αγόρι που ο πατέρας της Κάθριν, o κύριος Έρνσο, έφερε στο σπίτι θα γίνει ο σύντροφός της στα παιχνίδια και ο εκλεκτός της καρδιάς της. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο αδελφός της Κάθριν ταπεινώνει και μειώνει τον Χίθκλιφ, στερώντας του τη μόρφωση και κάθε ευκαιρία για εξέλιξη.

Η Κάθριν, πιστεύοντας ότι ο Χίθκλιφ δεν είναι αντάξιός της, αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλο και ο Χίθκλιφ πικραμένος φεύγει από το σπίτι. Όταν επιστρέφει λίγα χρόνια αργότερα, η μεταμόρφωση του Χίθκλιφ είναι εντυπωσιακή.

Όμως πίσω από τους εκλεπτυσμένους τρόπους του κρύβεται το άσβεστο μίσος για εκείνους που τον ταπείνωσαν και τον έκαναν να υποφέρει. Το σατανικό του μυαλό μηχανεύεται ένα φοβερό σχέδιο εκδίκησης, που στο τέλος θα καταστρέψει και τον ίδιο».

Αγοράστε το από 11,50 €

Μια Μέρα τον Δεκέμβρη

Αποτελεί το πρώτο μυθιστόρημα της αθεράπευτης ρομαντικής Τζόζι Σίλβερ, που εκδόθηκε σε 24 χώρες και πρόκειται για τον πιο εμπορικό τίτλο γυναικείας λογοτεχνίας του αγγλικού οίκου Viking για το 2018, και έφτασε στη Νο 1 θέση των Kindle στη Μεγάλη Βρετανία μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του.

«Το ισοδύναμο της ταινίας Αγάπη είναι… σε μυθιστόρημα.» –The Bookseller

Στο οπισθόφυλλο του «Μια μέρα τον Δεκέμβρη» διαβάζουμε:

«Δύο άνθρωποι. Δέκα ευκαιρίες. Μια αξέχαστη ιστορία αγάπης.

Η Λόρι δεν πιστεύει στον έρωτα με την πρώτη ματιά, αλλά ένα πρωί του Δεκέμβρη βλέπει έναν άντρα από το παράθυρο του λεωφορείου και νιώθει ότι αυτός είναι ο ένας και μοναδικός.
Όμως το λεωφορείο φεύγει…

Η Λόρι περνά τον επόμενο χρόνο αναζητώντας τον σε όλες τις στάσεις λεωφορείων και σε όλα τα καφέ του Λονδίνου. Μάταια.

Τον επόμενο Δεκέμβρη, η καλύτερή της φίλη της συστήνει τον αγαπημένο της. Είναι αυτός, τον λένε Τζακ. Επιτέλους τον βρήκε, αλλά τώρα δεν μπορεί να γίνει δικός της…

Τρία μονοπάτια ζωής –διανθισμένα με δάκρυα, χαρές και αγωνίες– ενώνονται μοιραία σε μια πορεία δέκα χρόνων με μία και μοναδική κατεύθυνση: την αναζήτηση της ευτυχίας».

Αγοράστε το από 11,62 € 

Αποσπάσματα του ερωτικού λόγου

Ο Ρολάν Μπαρτ, ένας από τους μεγαλύτερους διανοητές της εποχής μας γράφει τα «Αποσπάσματα του ερωτικού λόγου» το 1977, που προσεγγίζουν με τρομερό ενδιαφέρον μια θεωρία του συνομιλισιακού (conversationnel).

Στο οπισθόφυλλο διαβάζουμε:

«Η αναγκαιότητα του παρόντος βιβλίου βασίζεται στην ακόλουθη εκτίμηση: ο ερωτικός λόγος χαρακτηρίζεται σήμερα από μιαν άκρα μοναξιά. Το λόγο αυτό τον μιλούν χιλιάδες υποκείμενα (ποιος ξέρει, άραγε;), αλλά δεν τον στηρίζει κανείς.

Τον έχουν εγκαταλείψει πλήρως οι περιρρέουσες γλώσσες, οι οποίες ή τον αγνοούν, ή τον υποτιμούν, ή τον χλευάζουν. Έτσι, ο λόγος αυτός βρίσκεται αποκομμένος, όχι μόνο από την εξουσία, αλλά και από τους μηχανισμούς της (επιστήμες, γνώσεις, τέχνες).

Όταν ένας λόγος παρεκκλίνει κατ’ αυτό τον τρόπο, συρόμενος από την ίδια του τη δύναμη, προς την κατεύθυνση του ανεπίκαιρου, και φέρεται εκτός πάσης αγελαιότητος, δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να αποβεί ο τόπος, ο ισχνότατος έστω, μιας κατάφασης.

Η κατάφαση αυτή είναι, εν ολίγοις, το θέμα του βιβλίου που εγκαινιάζεται εδώ.»

Αγοράστε το από 9,90 € 

Ρωμαίος και Ιουλιέττα

Ένα από τα πιο κλασικά έργα έρωτα και δράματος, το βιβλίο «Ρωμαίος και Ιουλιέττα». Oι μεταφράσεις δραμάτων του Σαίξπηρ και άλλων κλασικών έργων που έγιναν από τον Kαρθαίο θεωρούνται «θεατρικά» υποδειγματικές χωρίς να χάνουν στο ελάχιστο από την ποιητική τους μορφή.

O ίδιος ο Kαρθαίος γράφει:

«H ελληνική απόδοση τούτου του έργου έχει γίνει για το θέατρο και, όσο ήτανε για το μεταφραστή βολετό, λογοτεχνική».

Έτσι, μένοντας όσο μπορούσε περισσότερο πιστός στα νοήματα και στην ψυχή του πρωτοτύπου, προσπάθησε ο μεταφραστής να δώσει την εντύπωση ελληνικού κειμένου και τέτοιου που, αν ήταν τρόπος, να φτάνει, όπως λένε, ολόκληρο στο θεατή που κάθεται και το ακροάζεται μέσα στην αίθουσα του θεάτρου!

Tούτο είναι δυσκολότατο…(Λιλή Iακωβίδη O ποιητής Kαρθαίος.Aπό τη ζωή και το έργο του. Aθήνα, 1971)».

Αγοράστε το από 7,35 €

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024