
Ουκρανία: Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην Μπαχμούτ και την Αβντιίβκα
Ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπλήρωσε σήμερα 11 μήνες.
Ρωσικές δυνάμεις και ο ουκρανικός στρατός ενεπλάκησαν ξανά χθες Δευτέρα σε σφοδρές μάχες γύρω από τις πόλεις Μπαχμούτ και Αβντιίβκα, στα μέτωπα του πολέμου —που κλείνει 11 μήνες— στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο.
Ρωσικές επιθέσεις αποκρούστηκαν και καταφέρθηκαν βαριές απώλειες στον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.
«Χωρίς να νοιάζεται για τις απώλειες»
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του να καταλάβει ολόκληρη την περιφέρεια Ντονέτσκ, ο ρωσικός στρατός επιτίθεται «χωρίς να νοιάζεται για τις απώλειές του», κατά την ίδια πηγή, που δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό.
#Donetsk Oblast
Russian forces continued ground attacks around #Bakhmut and on the western outskirts of Donetsk City. https://t.co/LxkEtEpmV8 pic.twitter.com/mNOlqtlyTS
— ISW (@TheStudyofWar) January 24, 2023
Από την άλλη, ο ρωσικός στρατός έκανε λόγο για κλιμάκωση των μαχών στην κεντρική περιφέρεια Ζαπορίζια. Μετά την προέλαση ρωσικών μονάδων τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται ανασύνταξη και αναδιάταξη ουκρανικών μονάδων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Οι πληροφορίες που δίνουν οι αντίπαλες πλευρές για την κατάσταση στα μέτωπα είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη ώρα – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα
- NN Hellas: Ισχυρές επιδόσεις το 2025 με επίκεντρο τον ψηφιακό της μετασχηματισμό προς όφελος των πελατών και των ανθρώπων της, αλλά και ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας
- Πασχαλινή έξοδος: Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό, Κηφισό, Λεωφόρο Αθηνών και Πειραιά
- Προπονητής στην Τσεχία φωτογράφιζε παίκτριες, καταδικάστηκε, όμως συνέχισε να δουλεύει!
- Μόρνος: Τριπλασιάστηκαν τα αποθέματα νερού – Βυθίστηκε ξανά το χωριό Κάλλιο





