Κούγιας για ψευτογιατρό: Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις – Παράνομη η δημοσίευση των στοιχείων του
Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε πως δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του και πως η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.
Την υπόθεση του ψευτογιατρού που έστειλε στον θάνατο πέντε ασθενείς, λέγοντάς τους να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις μεθόδους του, σχολίασε μιλώντας στο MEGA, o ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.
Όπως δήλωσε, στην παρούσα φάση εκπροσωπεί τον 66χρονο ψευτογιατρό, ωστόσο δεν έχει αναλάβει την υπόθεση. Παράλληλα, κατήγγειλε πως ήταν παράνομο να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του 66χρονου και έριξε ευθύνες στην αστυνομία. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως η διαδικασία θα έπρεπε να είναι μυστική και να καλέσουν τον ψευτογιατρό να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.
Παράνομη η δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού
«Ήταν παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας να δημοσιοποιήσουν τη φωτογραφία του. Αυτός ο άνθρωπος έχει σταματήσει να εργάζεται εδώ και χρόνια, είναι καρκινοπαθής εδώ και έξι χρόνια. Είναι πάμπτωχος στην κυριολεξία. Επισκέφτηκα το σπίτι του, είναι 100 τ.μ., είναι ένα χαμόσπιτο. Δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ σε καταθέσεις», δήλωσε.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο Αλέξης Κούγιας, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του 66χρονου και δεν έχει συλληφθεί από τις Αρχές, καθώς δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του. «Δεν υπάρχει τίποτα για αυτόν τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, πέρα από το κλίμα που δημιουργεί η αστυνομία», συμπλήρωσε.
«Αγωγές κατά της αστυνομίας»
«Διαδικαστικά, αφού καταθέσουν οι καταγγέλλοντες, ο τελευταίος που καλείται είναι αυτός που καταγγέλεται. Τότε παίρνει αντίγραφο της δικογραφίας, ακόμα και στην προανάκριση, και μετά δεν γίνεται καμία διαδικαστική πράξη από την αστυνομία. Δόθηκαν εντελώς παρανόμως στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες. Δεν έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις», είπε.
Ο Αλέξης Κούγιας γνωστοποίησε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις κατά της αστυνομίας και δημοσιογράφων σχετικά με τη δημοσίευση των φωτογραφιών του ψευτογιατρού.
- Γιατί το Πεκίνο δεν μπορεί να πιέσει την Τεχεράνη
- ΝΔ: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – Αντικαθιστά τον Μακάριο Λαζαρίδη
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442