Γαλλία: 75.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω της καταιγίδας Ζεράρ
Η καταιγίδα Ζεράρ πλήττει τη δυτική Γαλλία.
Ο γαλλικός ενεργειακός πάροχος Enedis, μονάδα της EDF, δήλωσε σήμερα πως περίπου 75.000 πελάτες του έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς η καταιγίδα Ζεράρ έπληξε δυτικά τμήματα της χώρας.
Η Γαλλία έχει θέσει πάνω από 20 διαμερίσματα στα δυτικά και νότια και γύρω από το Παρίσι σε «πορτοκαλί» συναγερμό για σφοδρούς ανέμους, έντονη βροχόπτωση και πιθανότητα πλημμυρών λόγω της καταιγίδας, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.
Πως κινείται η κακοκαιρία στη Γαλλία
La #tempête #Gerard s’avance peu à peu sur le Nord de la #France en cette fin de matinée et le centre dépressionnaire circule actuellement sur l’#IledeFrance. Celle-ci se décalera vers l’Allemagne d’ici la fin de journée.
Satellite : https://t.co/zQDyJiJNPj pic.twitter.com/lla5b2MbAO— Meteo60 (@meteo60) January 16, 2023
Τα νότια διαμερίσματα Καντάλ και Λοζέρ δεν αναμένεται να πληγούν από την καταιγίδα, αλλά έχουν τεθεί σε συναγερμό για τον κίνδυνο σφοδρής χιονόπτωσης, ανέφερε η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, Meteo France.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δικαίωση για το χαμό του γιου του ζητά ο πατέρας του 27χρονου – «Για να τον βασανίσανε κάτι ήξερε»
- ΠΑΣΟΚ για Εθνικό Απολυτήριο: Στον διάλογο με προτάσεις, όχι ως σχολιαστές του κυβερνητικού σχεδίου – Καταθέσαμε πρόταση από τον Ιούλιο του 2024
- «Αρνητικός ο Ερυθρός Αστέρας στο ενδεχόμενο παραχώρησης του Ντουάρτε» (pic)
- «Σύντομα» η ελληνική απαγόρευση των social media για ανηλίκους κάτω των 15
- Γεωργία Σάνδη: «Ερωμένη» του Σοπέν, λογοτεχνική επαναστάτρια και ατίθαση λάτρης της παρενδυσίας
- Τσουκαλάς: Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών είναι, κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ ή τον ΛΑΟΣ των Βορίδη, Πλεύρη, Γεωργιάδη και Βελόπουλου





