Μπισμπίκης – Τσορτέκης: Στην πορεία διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών στο Υπουργείο Παιδείας
Μοτοπορεία μέχρι το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι πραγματοποίησαν νωρίτερα οι καλλιτέχνες διαμαρτυρόμενοι για το προεδρικό διάταγμα, που υποβαθμίζει τα πτυχία των δραματικών σχολών.
Ο Γιάννης Τσορτέκης και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος από νωρίς το πρωί βρίσκoνται έξω από το Υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για το πολυσυζητημένο προεδρικό Διάταγμα περί εξίσωσης των πτυχίων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου.
Αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη
«Εμείς είμαστε ένα κομμάτι της εργατικής τάξης, που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Εμείς αυτή τη στιγμή ως εργαζόμενοι υποβαθμιζόμαστε όλοι σε επίπεδο ανειδίκευτου εργάτη. Αυτό δεν είναι άδικο μόνο προς εμάς, είναι άδικο για τον ίδιο τον Πολιτισμό, ο οποίος καταρρέει μη έχοντας την παραμικρή φροντίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.
«Υποβιβάζεται εργασιακά η δική μας η σχέση η καλλιτεχνική με σκοπό την εξαφάνιση του Πολιτισμού. Κι αν ο Πολιτισμός – που το λέμε σαν λέξεις – δεν αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και εμείς σαν εργαζόμενοι δεν τυγχάνουμε της αξιοπρέπειας και του σεβασμού του έργου που παράγουμε, το οποίο γίνεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για όλους μας πάντοτε, το πράγμα θα οδηγηθεί σε μία εξαιρετικά ανεξέλεγκτη κατάσταση» τόνισε ο Γιάννης Τσορτέκης.
«Έχοντας φτάσει λοιπόν μετά από όλα αυτά τα τελευταία χρόνια που βιώνουμε αυτή την πολύ σκληρή κατάσταση για επιβίωση και διαβίωση και έχοντας μία ανάλγητη στάση από την Κυβέρνηση, που χωρίς κανένα έρεισμα εξευτελίζει και υποβιβάζει όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο, βρισκόμαστε όλοι εδώ σε μία κινητοποίηση που σήμερα αρχίζει και για εμάς τελειωμό δεν θα έχει» σημειώνει στη συνέχεια.
- «Κάλλιον εντάφιον η τιμή»: Ιστορικές μνήμες για τους Ηπειρώτες που εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής
- Tourism Revenues New Record at €23.6B in 2025
- Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σπίτια και σχολείο στην Οδησσό κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Νέα σενάρια στη Σερβία για Ομπράντοβιτς και Παναθηναϊκό!
- Φυλακές Δομοκού: Τα κενά, οι αντιφάσεις και τα σενάρια για τέταρτο πρόσωπο στη δολοφονία του ισοβίτη
- Για «βιβλικό δικαίωμα» του Ισραήλ στα εδάφη της Μέσης Ανατολής, κάνει λόγο ο Αμερικανός πρεσβευτής
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο τη νίκη
- Τραγωδία ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης: Τρεις νεκροί μετανάστες, αναφορές για αγνοούμενους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442