Συνεχείς είναι οι εξελίξεις γύρω από την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στο Qatargate, λίγο πριν την απόφαση για την παράταση ή μη της προφυλάκισης της από τις βελγικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, φαίνεται πως η ευρωβουλευτής και ο σύντροφός της κλήθηκαν να καταθέσουν ξανά σήμερα από τις ανακριτικές αρχές

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι δυο τους κατέθεσαν κατ’ αντιπαράσταση, καθώς τα όσα φέρεται να έχουν υποστηρίξει έως τώρα διαφέρουν, ή εάν κατέθεσαν ξεχωριστά. Δεδομένου ότι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει έρθει ήδη σε συνεννόηση με τις αρχές, φαίνεται πως ζητείται το ίδιο και από την κ. Καϊλή.

«Ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε» – Διαψεύδει ο δικηγόρος της Καϊλή τα ιταλικά δημοσιεύματα

Μία τέτοια συνεργασία σημαίνει να αποκαλύψει τις κινήσεις άλλων προσώπων ή ακόμα και να εμπλέξει νέα πρόσωπα. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους το μόνο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα στις 22 Δεκεμβρίου, που θα αποφασιστεί το εάν θα αποφυλακιστεί, είναι ότι γνώριζε για τα χρήματα στο σπίτι της και δεν ειδοποίησε τις βελγικές αρχές.

Η νέα φερόμενη κατάθεση της σήμερα στις αρχές, είναι πολύ πιθανόν να σχετίζεται με την εικόνα που θέλουν να έχουν οι δικαστές πριν αποφασίσουν για την ποινική μεταχείρισή της και για αυτό να της ζητούν να συνεργαστεί.

Κρίσιμο το τι θα πει ο Παντσέρι

Τα όσα δηλώνει στο MEGA ο γνωστός δημοσιογράφος του ιταλικού πρακτορείου ANSA Λεονάρντο Πανέτα, είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί.

«Υπάρχει ένα πρόβλημα γιατί είναι αδύνατο η Καϊλή και ο άντρας της να υιοθετήσουν μια κοινή στρατηγική και κάνουν πολλά λάθη. Ο Τζόρτζι στην αρχή είπε ότι η Καϊλή ήταν αθώα και μετά παραδέχτηκε εν μέρει ότι γνώριζε τι συνέβαινε μέσα στο διαμέρισμά τους. Πρέπει να περιμένουμε τι θα πει ο Παντσέρι γιατί ίσως προσπαθήσει να εμπλέξει και άλλους ευρωβουλευτές για να μοιραστεί την ευθύνη».

Τα δημοσιεύματα και η διάψευση του συνηγόρου της

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η κ. Καϊλή έχει προβεί σε τρεις παραδοχές. Η πρώτη είναι ότι γνώριζε για τα χρήματα και γι αυτό ειδοποίησε τον πατέρα της και δύο ευρωβουλευτές. Η δεύτερη ότι γνώριζε για τις δραστηριότητες του συζύγου της και τις δοσοληψίες με τον Παντσέρι και έχει ξαναδεί βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της. Και η τρίτη ότι επιχείρησε να ειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ακόμα ευρωβουλευτές.

Ο συνήγορός της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, διαψεύδει ότι η κ. Καϊλή ήξερε για τις παράνομες δραστηριότητες του συντρόφου της. Σύμφωνα με την Άννα Κανδύλη η πλευρά της κ. Καϊλή υποστηρίζει ότι η ίδια έμαθε για τα χρήματα λίγο πριν τη σύλληψη του συντρόφου της και γι αυτό ειδοποίησε τον πατέρα της ώστε να τα μεταφέρει στον κάτοχό τους, δηλαδή τον Παντσέρι.

Αρνείται ότι παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να ειδοποιήσει τον Παντσέρι ή τους άλλους δύο ευρωβουλευτές και επιμένει ότι δεν είχε ξαναδεί μετρητά στο σπίτι της.