Φον ντερ Λάιεν για Qatargate: «Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών»
Την πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερώτηση για το Qatargate, τονίζοντας ότι «η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς».
«Η διαφθορά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και αυτό είναι οδυνηρό, γι’ αυτό πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Yves Herman), ερωτηθείσα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Είναι έγκλημα»
«Η διαφθορά είναι έγκλημα και πρέπει να διωχθεί και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές που έχουν την ευθύνη και την εξουσία ν’ ασχοληθούν μ’ αυτόν τον φάκελο», τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Δείτε ακόμα – Qatargate: Το έγγραφο ντοκουμέντο που «καίει» την Εύα Καϊλή
Θύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ψήφισμα που δείχνει την πορεία που θα ακολουθηθεί από εδώ και μπρος.
«Προσβλέπω σε πολύ στενή συνεργασία με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα σημεία που αφορούν τα δύο θεσμικά μας όργανα, για παράδειγμα την έκκληση για ένα όργανο δεοντολογίας που θα αφορά επίσης το Συμβούλιο και άλλους θεσμούς της ΕΕ.
Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ από την πλευρά του τόνισε ότι όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στο ρόλο της δικαιοσύνης και την πλήρη στήριξή τους στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)
























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442