Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύα Καϊλή: Το λόμπι των κρυπτονομισμάτων έχασε την υπέρμαχο του

Εύα Καϊλή: Το λόμπι των κρυπτονομισμάτων έχασε την υπέρμαχο του

Η πτώση της Εύας Καϊλή προκάλεσε κενό σε θέσεις - «κλειδιά» που είχαν να κάνουν με τεχνολογία, κρυπτονομίσματα και πολλά ακόμη.

Πυρ ομαδόν εξαπέλυσε ο Νουριέλ Ρουμπινί κατά της Εύας Καϊλή. Ο «Dr. Doom» χαρακτήρισε την πρώην αντιπρόεδρο «διεφθαρμένη αρχι- μαζορέτα», η οποία ως «Βασίλισσα των Crypto» λάμβανε τις δωροδοκίες σε μετρητά και όχι σε κρυπτονομίσματα.

Τον ίδιο χαρακτηρισμό αποδίδει στην συλληφθείσα Ευρωβουλευτή και το Politico. Μάλιστα ανέφερε πως οι επιχειρήσεις που ανήκουν στον τομέα των κρυπτονομισμάτων πρέπει πλέον να αναζητήσουν νέο υπέρμαχο.

Διαβάστε επίσης: Ατελείωτα τα «πλοκάμια» του Qatargate – Ο ρόλος της Γαλλίας και το λόμπινγκ

Κρίση στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου

Η Εύα Καϊλή ήταν από τις πιο θερμές υποστηρίκτριες των κρυπτονομισμάτων, τα οποία έχουν υποστεί καθίζηση στην αγορά. Μετά την πτώση της πρώην αντιπροέδρου, τρία μέλη του Κοινοβουλίου φαίνεται να είναι οι κληρονόμοι του μπλοκ που υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα, όμως κανείς δεν συμμετέχει περισότερο, όσο η Καϊλή.

«Ήταν μια μαζορέτα, αλλά ήδη μάλλον απομονωμένη στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος», είπε ο Ολλανδός σοσιαλιστής Πολ Τανγκ. «Η επόμενη cheerleader πρέπει να είναι καθαρή έτσι ώστε να μην υπάρξει επανάληψη».

Οι κληρονόμοι

Όσοι κάνουν λόμπινγκ στα κρυπτονομίσματα έχουν επισημάνει τρεις πιθανούς κληρονόμους της κεντροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να διαδεχθούν τη λεγόμενη βασίλισσα των κρυπτονομισμάτων: τον Γερμανό Stefan Berger, τον Τσέχο Ondřej Kovařík και την Lídia Pereira από την Πορτογαλία.

Ο Stefan Berger, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και ο Kovařík του Renew Europe ήταν μέρος της διαπραγματευτικής ομάδας που έφτιαξε το εγχειρίδιο κανόνων των κρυπτονομισμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήταν μεταξύ των νομοθετών, συμπεριλαμβανομένης της Καϊλή, που αντέκρουσε τις προσπάθειες να εκτοπιστούν από την Ευρώπη τα ενεργοβόρα κρυπτονομίσματα. Ο Μπέργκερ είναι ιδιαίτερα έτοιμος να συνεχίσει τη μάχη για τα NFTs, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην νομοθεσία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Άλλοι τομείς ευθύνης της Καϊλή

Η Εύα Καϊλή κατείχε και άλλες βασικές θέσεις τεχνολογίας για τη Σοσιαλιστική πολιτική ομάδα, καθοδηγώντας τις διαπραγματεύσεις για σημαντικά νομοσχέδια κυβερνοασφάλειας, όπως η οδηγία NIS2 που διέπει κρίσιμους τομείς, όπως το προσχέδιο Cyber Resilience Act για συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο και έναν κανονισμό για την κυβερνοασφάλεια στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Ως πρόεδρος της επιτροπής μελλοντικών επιστημών και μέλος της αδρανοποιημένης επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η Καϊλή είχε ασχοληθεί και με την πολιτική τεχνητής νοημοσύνης της ΕΕ – ένα θέμα για το οποίο φιλοξένησε μια εκδήλωση μόλις πριν από δύο εβδομάδες και όπου μίλησε μαζί με την αδελφή της Mantalena Kaili από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση ELONtech.

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024